(P) Trei sfaturi utile care te vor ajuta sa amenajezi mai usor camera copilului tau

Familia voastra urmeaza sa se mareasca peste cateva luni cu un baiat, asa ca ai intrat deja in febra amenajarii camerei copilului. Ai foarte multe idei, dar deocamdata nu ai facut nimic concret, iar timpul te preseaza din ce in ce mai mai tare. Descopera, in continuare, trei sfaturi, utile care te vor ajuta sa amenajezi repede si usor camera copilului.

Fa-ti un plan

Noteaza-ti pe o foaie toate ideile minunate pe care le ai in legatura cu amenajarea camerei copilului tau, iar apoi structureaza-le sub forma unui plan. Respectivul plan ar fi bine sa se concentreze pe cateva directii principale, cum ar fi mobilierul, jucariile, elementele de siguranta si vopseaua. Odata ce iti definesti directiile majore de interes, stabileste un calendar detaliat pentru indeplinirea fiecarei parti a planului. Dupa ce iti trasezi planul complet de actiune, incepe sa lucrezi efectiv la el. Cu cat o faci mai repede, cu atat mai bine!

Mobilierul este extrem de important

Mobilierul este extrem de important cand vine vorba de amenajarea camerei copilului tau. Vei avea nevoie de un patut pentru primii ani de viata ai copilului tau si, daca vrei sa nu te mai stresezi pe viitor, de o canapea extensibila ori de pat mai mare pentru cand cea mica sau cea mare va creste. De asemenea, camera copilului ar trebui sa contina niste corpuri de mobilier pentru depozitarea hainelor, jucariilor si altor obiecte pe care iti doresti sa le pastrezi toate viata, cum ar fi lumanarile de botez ale baiatului. In ceea ce priveste depozitarea jucariilor, cauta niste corpuri de mobilier cat mai incapatoare, care sa-ti permita sa le pastrezi in functie de dimensiuni, materialele de productie si tipuri. De exemplu, ai putea sa ai anumite spatii de depozitare pentru jucariile educative, si altele pentru jucariile ecologice, fabricate din materiale naturale.

Ai grija la vopsea

Nu doar mobilierul este foarte important in camera copilului tau, ci si vopselele alese. Opteaza pentru niste vopsele hipoaelergenice, deoarece nu contin solventi. Chiar daca iti plac foarte multe culori, foloseste maximum trei nuante. Este esential ca toate culorile alese sa se potriveasca bine atat intre ele, cat si cu nuantele din celelalte incaperi din locuinta. O varianta iesita din tipare ar fi ca, pe unul dintre peretii camerei copilului, sa aplici o vopsea neagra, cu efect de tabla de scris, foarte rezistenta la utilizare. Daca iti doresti sa amenajezi o camera cu adevarat interesanta pentru copilul tau, foloseste-te de un sclipici decorativ ca sa creezi mici opere de arta, pe care sa le agati pe peretii incaperii.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Utile