Parintilor care isi expun copiii pe internet ar putea ajunge chiar la inchisoare

Parintii din Franta ar putea primi amenzi usturatoare sau chiar pedepse cu inchisoarea daca publica imagini cu copiii lor pe retelele de socializare.

Autoritatile franceze au avertizat parintii ca ar putea fi dati in judecata de copiii lor mai tarziu, daca le incalca riscul la siguranta si intimitate, urcand poze cu ei pe Facebook sau alte retele de socializare, cand ei sunt mici.

Pe langa riscul ca imaginile sa ajunga la persoane cu deviatii sexuale, umilinta ce rezulta mai tarziu din expunerea acelor imagini este vazuta ca motiv intemeiat pentru judecata.

Legislatia franceza cu privire la intimitate prevede amenzi de aproape 40 000 de euro sau pana la un an de inchisoare.

Un sistem integrat in Facebook ar putea preveni parintii inainte de a posta o imagine cu copilul lor

Jay Parikh, vicepresedintele Facebook, a transmis ca reteaua de socializare ar putea dezvolta un sistem de notificari menit sa avertizeze parintii in privinta pozelor pe care le urca, in care apar copii si nu sunt setate ca private.

Acesta a oferit si un exemplu:

„Daca as pune o poza cu copiii mei in parc si din greseala as posta-o public, ca audienta, sistemul m-ar putea avertiza, cu un mesaj de genul:

<>”

Autoritatile franceze au avertizat parintii si legat de o alta situatie, in care oamenii pornesc postari inlantuite, in care se incurajeaza reciproc sa posteze imagini cu copiii lor.
Au existat nenumarate situatii in trecut, cand poze urcate de parinti pe Facebook au fost gasite ulterior pe website-uri destinate pedofiliei.

Sursa: independent.co.uk


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie