Pericolele pozitiei cu picioarele in forma de W

Una dintre cele mai comune pozitii in care stau copiii, este pozitia cu picioarele in forma de W.

 

Copiii petrec foarte mult timp in aceasta pozitie jucandu-se, insa pozitia cu picioarele in forma de W cauzeaza o serie intreaga de probleme, de care, cel mai probabil nu stiai.

 

Copiii se simt foarte comfortabil cand stau in aceasta pozitie, atunci cand se joaca, pentru ca pozitia cu picioarele in forma de W le ofera stabilitate.

Pericolele ascunse ale pozitiei W

 

Pozitia cu picioarele in forma de W s-a demonstrat a fi foarte periculoasa pentru copii, deoarece poate determina aparitia problemelor ortopedice, care includ intarzierea dezvoltarii motricitatii fine, dar si a controlului posturii si stabilitatii.

Pozitia cu picioarele in forma de W determina, de asemenea, si alterarea punctelor de rotatie ale soldurilor, care pot duce la probleme ortopedie severe.

In plus, aceasta pozitie exercita stres asupra copaselor si genunchilor, limitand astfel posibilitatea de a se rasuci.

Coloana vertebrala sta intr-o pozitie curbata, ceea ce exercita stres asupra tendoanelor, a muschiului abductor (muschiul care controleaza miscarile picioarelor), tendonului lui Ahile si a cartilaejelor.

 

Citeste si despre:
Displazia de sold. Ce trebuie sa stii!
Bolile picioarelor la copii
Scolioza şi cifoza

 

Pozitii alternative

 

Daca vedeti copilul ca sta in pozitia cu picioarele in forma de W, opriti-l imediat si oferiti-i una din aceste pozitii alternative.

 

baietel si fetita care se joaca pe jos cu cuburi de lemn

Pozitia cu picioarele in forma de V este o alternative mult mai sanatoasa, este confortabila si ii permite copilului sa ajunga la jucarii si sa aiba mai multa libertate de miscare.

Pozitia cu picioarele incrucisate, este de asemenea o alternativa buna, la pozitia cu picioarele in forma de W, avand in vedere ca ajuta copilul sa dezvolte o postura buna si sanatoasa a spatelui, ceea ce reduce presiunea de pe solduri si genunchi.

Daca este descoperita din timp, pozitia cu picioarele in forma de W poate fi corectata cu usurina si putina perseverenta.

Surse: everydayphotofixation.net; healthytipsworld.com
Foto: 123rf.com    
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau