Pericolele unui tatuaj cu henna la copii

Te gandesti ca tatuajele cu hennna sunt inofensive si le poti face chiar si copiilor, deoarece dispar in timp? Gandeste-te din nou. Iata ce a patit o fetita de 7 ani dupa un tatuaj temporar facut in vacanta.

Madison Gulliver, din Marea Britanie, si-a facut tatuajul in timpul unei vacante in Egipt, insa abia la intoarcerea acasa au aparut simptomele neplacute.
Zona cu cerneala a inceput sa o manance, iar treptat mancarimea s-a transformat in basici dureroase pe care medicii au fost nevoiti sa le indeparteze chirurgical.

Pericolele-unui-tatuaj-cu-henna-la-copii-3.jpg

Ce a cauzat basicile pe mana copilei

Tatuajele cu henna pot contine niveluri mari de P-fenilendiamină, o substanta chimica toxica.
P-fenilendiamină este prezenta in multe din produsele cosmetice, precum cremele de protectie solara sau vopseaua de par, insa e in doze foarte mici.

 

Adaugarea P-fenilendiaminei in henna a fost recunoscuta ca o problema de sanatate publica, deoarece aceasta substanta cauzeaza adesea reactii alergice la copii.

„Cel mai probabil va ramane cu semne pe viata dupa acel tatuaj cu henna.
Tatuajul a fost facut in salonul hotelului, iar ei sustin ca nu e de la henna, ci ca pielea fetei mele ar fi problema. Are basici de pe degetul inelar pana la cot si o doare cumplit.
Nu aveam nici cea mai mica idee despre pericol si cred ca ar trebui sa avertizeze oamenii despre asta inainte.
Cred ca pe de-o parte e vina mea, ca n-am stiut despre asta, insa e si vina salonului ca foloseste substante periculoase pe copii.
Vrem sa transmitem mesajul cat mai multor oameni despre asta.”, a povestit tatal.

Un tatuaj cu henna a devenit o cicatrice permanenta

Fetita se afla in vacanta cu tatal, mama si fratele ei cu doi ani mai mare, Sebastian. Vacanta le-a fost intrerupta cand mama a fost nevoita sa se prezinte la spital din cauza unei infectii urinare, unde a petrecut 2 zile.
Tatal a vrut sa isi recompenseze copiii pentru intelegerea si rabdarea de care au dat dovada, platindu-le cate un tatuaj cu henna.

Pericolele unui tatuaj cu henna la copii
Sebastian, fratele lui Madison, a inceput sa se planga de mancarimi imediat dupa ce tatuajul a fost facut, asa ca a fost spalat si vopseaua a fost indepartata.
Sora lui nu a avut insa simptome decat multe zile mai tarziu, la intoarcerea acasa, conform relatarii tatalui:

„Am observat ca era o zona mica, imediat deasupra tatuajului, care era mai inflamata. Insa nu am observat roseata.
In dimineata urmatoare, intreg tatuajul o manca, asa ca am spalat-o si abia asa am observat o iritatie pe toata zona tatuajului.
Incepuse deja sa formeze basici. Ne-am uitat repede pe internet si abia asa am aflat despre toate aspectele ingrijoratoare.”

Inflamatia de pe bratul lui Madison se va estompa, in urma tratamentului aplicat de medicii, insa cicatricile vor ramane permanent.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau