Pesti (20 februarie – 20 martie)

Caracteristici generale
Perioada: 20 februarie – 20 martie
Planeta dominanta: Neptun
Element definitoriu: Apa
Verb caracteristic: a crede
Calitati: sensibilitate, altruism
Culorile zodiei: verde-albastriu
Pietre pretioase: diamant, rubin
Metale: cositor
Zi favorabila: joi
Numere norocoase: 5 si 9
Locuri prielnice: cele largi, deschise

Pesti celebri:
Dakota Fanning, Cindy Crawford, Drew Barrymore, Elizabeth Taylor, Glenn Close, Holly Hunter, Isabelle Huppert, Jean Harlow, Jessica Biel, Sharon Stone, Joan Woodward, Juliette Binoche, Liza Minelli, Queen Latifah, Sharon Stone, Thora Birch, Ursula Andress, Vanessa Williams, Adam Sandler, Albert Einstein, Bruce Willis, Carlo Goldoni, Benicio Del Toro, Billy Crystal, Michael Caine, Printul Albert de Monaco, Chuck Norris, Chopin, Dino Zoff, Freddie Prinze Jr., Jon Bon Jovi, Michelangelo, Mircea Eliade, Mihail Gorbaciov, Victor Hugo.

Personalitate
Copilul Pesti nu cere prea multe. Are nevoie doar de un climat pasnic, afectuos. Este un copil bland, sensibil si emotiv, care rareori judeca logic. De fapt, nici nu are nevoie – el simte (sau presimte!) totul. Are o inteligenta intuitiva, subiectiva si foarte imaginativa.

Cateva jucarii daca are, faureste in jurul lor un intreg univers… E atras de fantastic, basm, mister, magie si nemarginire. Adora animalele si stabileste cu ele o legatura aparte. Va deveni un adult creativ, inspirat, binevoitor si compasiv.

Genul de nume care i se potrivesc: numele care au legatura cu marile si oceanele, cu mitologia si basmul, cu mrejele iluziei si farmecul misterului. Ar fi bine sa alegi nume a caror semnificatie este legata de sentimente ca sensibilitate si mila; numele creative, care suna pitoresc sau muzical, sau putin straniu.

Ai putea sa incerci
Pentru fata: Anabela, Carisma, Coralia, Doris, Iasmina, Margarita, Marina, Milena, Miranda, Morgana, Naussica, Noemi, Ondina, Taina, Thea

Pentru baiat: Casian, Clement, Cristofor, Darie, Dionis, Dor, Filimon, Iason, Isidor, Mladin, Margarit, Narcis, Sabin, Solomon, Trestian, Val

Cauta sa eviti numele agresive, razboinice (Atilla, Xena sunt potrivite pentru personaje de film, uitati-le!), prozaice, lipsite de poezie (Gelu, Stana), prea sobre, grave, „lucide (Clara, Ernest). Nativilor din zodia Pesti nu li se porivesc nici numele pretentioase, apasatoare, „dense (Haralamb, Elisabeta).

Cum educi un copil Pesti
– Educa-i logica, realismul, discernamantul, simtul practic si responsabilitatea.
– Supravegheaza-i anturajul si obiceiurile – influentabil, poate rataci lesne drumul.
– Depisteaza-i talentele – daca-si gaseste menirea, poate atinge culmile maiestriei.

Comportament
Micii pesti sunt destul de bolnaviciosi si plapanzi, mai ales la varstele fragede, dar daca le acorzi foarte multa atentie din acest punct de vedere ai mari sanse sa-i faci sa devina mai rezistenti pe viitor.

Ii influenteaza foarte mult atat modelele celor mari, cat si comportamentul altor copii. E recomandat sa fii un exemplu pentru ei si sa le formezi cu grija obiceiurile, pentru ca tind sa fie imprastiati, iar spiritul organizat si disciplina le vor capata doar sub o stricta supraveghere.

Ai grija la anturajul lor, pentru a-i feri de modelele proaste sau de rautatea celorlalti. Au o fire extrem de sensibila si s-ar putea sa planga usor, asa ca evita sa-i critici sau sa-i jignesti, pentru ca vor suferi foarte mult.

Ei percep mult mai acut orice nedreptate, de aceea tind mereu sa le ia apararea celor mai slabi. Cu un mic Pestisor, educatia va da roade mult mai bune daca il lauzi si il incurajezi.

Ofera-i carti, pentru ca ii place sa citeasca si are o capacitate foarte mare de a invata. Este ingenios, curios si ii plac animalele; intuieste, inca de foarte mici, valorile umaniste si datorita acestui lucru este un copil care va deprinde usor lucrurile bune..


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Caracteristici generale