Piele fina, fara probleme

Numarul bebelusilor care sufera de afectiuni ale pielii este in continua crestere. Genetica si alimentatia sunt responsabile, in parte, pentru unele dintre aceste probleme, dar fii atenta sa nu fiti chiar voi cei care va imbolnaviti copilul!

Curatenie in dulap
O simpla iritatie poate fi factor declansator al unei eczeme. Copiii mici au reactii de tip alergic la lana, cauciuc sau poliesterul care se foloseste pentru etichete – acestea, in sine, il deranjeaza si-i freaca pielea, cauzand iritatii.

Asa cum probabil stii, hainele din bumbac si fibre naturale sunt de preferat in orice sezon. Cel mic trebuie imbracat in straturi – lucruri pe care sa le poti da jos pe masura ce temperatura creste. Supraincal­zirea produce iritatii, acele bubite de transpiratie care, prin scarpinare, se pot suprainfecta.

In camera lui
Temperatura potrivita este o conditie necesara pentru pastrarea unei pieli sanatoase. Pe timp de iarna, in loc sa dai caloriferele mai tare, pune-i o patura de bumbac in plus.

In camerele supraincalzite, in care aerul este uscat, copiilor li se va deshidrata repede pielea, ceea ce determina senzatia de mancarime, iritatii ale pielii si, pe fondul unui teren atopic, se poate declansa o dermatita. Investitia intr-un umidificator este una inteleapta.

Toate animalele de plus, in care se poate aduna praful, ar trebui sa dispara. Daca nu va indurati sa aruncati maimutoii primiti la nasterea copilului sau la botez, atunci spalati-i cat mai des si puneti-i cat mai departe de pa-tul copilului.

Mergem la baita
Acesta este momentul preferat al tuturor copiilor mici: din pacate, baia cu spuma nu este tocmai indicata: bulbucii contin substante iritante si pentru piele, iar in cazul fetitelor, si pentru tractul urinar.

La iesirea din baie, tamponati, nu frecati pielea, si, atunci cand este inca jilava, aplicati o crema hidratanta, special conceputa pentru copii.

Din motive de igiena, este indicat ca cel putin o data pe saptamana sa-i taiati unghiile celui mic.

Fara stres!
Poate vi se pare caraghios sa vorbim despre stres la copiii mici, dar adevarul este ca stresul se manifesta cel mai adesea la nivelul pielii, si copiii mici nu sunt scutiti de probleme. Sigur, ei nu au de-a face cu sefi despotici sau reduceri de buget si nici cu traficul super-aglomerat.

Dar ei resimt toate tensiunile din familie, se adapteaza relativ greu la schimbari, orice rutina in programul lor ii tulbura, iau asupra lor poveri care adultilor li se par „prostii, dar, la scara copilariei, iau proportii catastrofale… Si, uite-asa, se poate declansa o afurisita de eczema.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire