A postat o imagine cu fiul sau, facand treaba in casa, iar multi au criticat-o pentru asta

Invatarea responsabilitatilor se face inca din frageda copilarie, de cand cei mici dau sa isi ajute parintii la treburile gospodariei. In ceea ce priveste acest tip de educatie, parintii se impart in mod clar in doua categorii: cei care considera ca e firesc sa isi invete copiii inca de mici sa faca aiba mici responsabilitati in casa si cei care considera ca astfel le furi copilaria, acestea fiind treburi de adulti.

In plus, mai sunt si acei parinti care considera ca e normal sa iti inveti copilul cu responsabilitati, insa doar atat timp cat sunt cele specifice sexului sau. Astfel, multi aleg sa nu le permita fiilor lor sa spele o farfurie sau sa puna masa, in timp ce multe fete ajung la varsta majoratului fara sa fi pus mana pe o surubelnita vreodata.

„Imi invat fiul sa gateasca si sa faca treaba in casa”

O mamica a postat pe Facebook o imagine ce a devenit rapid foarte populara. Mama si-a surprins baiatul in timp ce isi ducea la bun sfarsit sarcinile ce i se trasasera.
Iata si explicatia femeii:

„Imi invat fiul sa gateasca si sa faca treaba in casa.
De ce? Pentru ca intr-o buna zi ar putea ajunge burlac, ce traieste pe cont propriu, care chiar va stii sa bage haine la spalat si nu va fi nevoit sa manance in fiecare zi in oras.
Pentru ca intr-o buna zi s-ar putea sa isi doreasca sa isi impresioneze jumatatea cu o masa pregatita cu mainile lui.
Pentru ca, intr-o buna zi, cand va avea o sotie si copii, va fi nevoit sa faca si el treaba in casa.
Pentru ca am crescut intr-o generatie de oameni ce se plang ca scoala nu i-a invatat sa gateasca, sa bage la spalat, sa faca nod la cravata sau cum sa isi plateasca taxele.
Pentru ca educarea lui pentru a face toate acestea si pentru a fi un membru productiv in societate incepe cu MINE.
Pentru ca e normal sa iti lasi copilul sa copilareasca, dar sa invete si lectii pe parcursul copilariei.
Fiul meu nu va fi niciodata <> ca sa gateasca sau sa faca treaba in casa.
Va fi genul de barbat care intra in casa de la schimbat cauciucuri sa verifice daca friptura e gata.
Genul de barbat care poate sa sorteze rufele de spalat, dar poate tunde si iarba.
Amintiti-va, un barbat care considera ca n-ar trebui sa gateasca sau sa faca treaba in casa a fost candva un baiat care asa a fost invatat.”

Desi majoritatea mamelor au fost pe aceeasi lungime de unda cu autoarea postarii, suficienti utilizatori au considerat ca sarcinile enumerate de femeie nu sunt adecvate varstei copilului, sau chiar mai grav, ca mama isi foloseste copilul pentru a scapa ea insasi de treburile in casa.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau