Pot fi insarcinata?

Va rog sa ma ajutati. Am luat timp de 1 an si 8 luni anticonceptionale Yasmin. De teama ca iau prea mult timp, am hotarat sa iau 2 luni pauza. In mod normal mai aveam 4 pastile de luat pentru a fi cele 21 de zile complete inaintea menstruatiei. Menstra mi-a venit mai devreme ca de obicei.

Problema e ca in ultima zi de menstruatie (la 5 zile de la intreruperea pastilelor), am avut contact sexual neprotejat, cu igiena de rigoare dupa. Sunt sanse mari sa fi ramas insarcianta si daca da cat de repede pot face testul cu urina? Este indicata pauza in luatul anticonceptionalelor sau le pot relua imediat fara probleme? Multumesc.

Intrebare pusa de: Cris( 22 ani), , Arad

Expertul nostru va raspunde:

Cu cat nu luati de mai multe ori pilule contraceptive consecutive, cu atat efectul contraceptiv, este mai scazut. La 2-3 saptamani de la contact, puteti face un test de sarcina din urina, sau mai sigur, test de sarcina din sange. O ecografie transvaginala (cu un ecograf performant ) poate evidentia o sarcina intrauterina la 4 saptamani + 3 zile , calculate de la data ultimei menstruatii.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul expertului