Povestea copilului născut cu scopul de a-și salva fratele

Un copil din Marea Britanie a fost adus pe lume de părinții săi, pentru a-l salva pe fratele său grav bolnav. Află o poveste care a stârnit numeroase controverse în Anglia.

Charlie Whitaker s-a născut cu o boală rară, care îi punea viața în pericol: anemia Diamond Blackfan, o formă rară, ce nu îi permitea organismului său să producă celule roșii. Pentru a trăi, Charlie avea nevoie de o transfuzie de sânge la fiecare două săptămâni și injecții dureroase la fiecare opt ore, care aveau rolul de a-i păstra sângele sănătos. Tratamentul nu i-ar fi salvat, însă, viața, ci i-ar fi prelungit-o până la cel mult 30 de ani. Singura lui salvare era un transplant de celule stem, dar nici sora lui de 9 ani și nici părinții săi nu erau compatibili.

Autoritatea pentru Fertilizare si Embriologie Umana, care este responsabilă de reglementarea tratamentelor de fertilitate în Marea Britanie, a refuzat nașterea unui copil care să îl salveze pe Charlie, așa că părinții săi au plecat în SUA, unde această operațiune era legală. Așa a apărut Jamie, care avea un risc de 50% să sufere de acceași boala ca fratele său, însă s-a născut sănătos.

Medicii au efectuat transplantul de celule stem, iar Charlie s-a vindecat complet.

„Am fost deschiși cu ambii noștri copii. Jamie știe de ce s-a născut, dar mai știe și că l-am fi iubit oricum, chiar dacă nu i-ar fi salvat viața fratelui său. Este un miracol și a făcut un lucru măreț. Din această cauză, băieții vor avea mereu o conexiune', a spus Michelle Whitaker , citată de telegraph.co.uk.

Acum, Charlie are 16 ani, iar Jamie are 12 ani.

„Știu că m-am născut să îl ajut pe Charlie, în loc să fiu născut pentru mine. Asta mă face să mă simt mai apropiat de Charlie, chiar dacă acum este adolescent și este morocănos mai tot timpul. Mai știu, de asemenea, că mami și tati mă vor și mă iubesc și mereu au vrut o familie mare', a spus Jamie, la cîțiva ani de la operație, pentru dailymail.co.uk.

Sursa foto: Shutterstock.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie