Povestea emoționantă a unui copil diagnosticat cu cancer. Și-a găsit dragostea vieții lui la vârsta de 8 ani

Un băiețel de opt ani, care a stat mai mult prin spitale, fiind diagnosticat recent pentru a patra oară cu cancer, este convins că și-a găsit iubirea vieții lui.

David a fost diagnosticat cu lecucemie la vârsta de doi ani. De trei ori la rând i s-a spus că a învins cancerul, dar anul acesta în luna martie, a fost din nou diagnosticat cu aceeași boală cruntă, a suferit două transplanturi și a început tratamentul cu chemoterapie.

Părinții lui sunt devastați și nu pot accepta gândul că micuțul lor și-a petrecut viața stând mai mult prin spitale decât bucurându-se de anii copilăriei. El a fost mereu izolat și nu a putut să se joace cu alți copii, așa cum fac ceilalați băiețeii de vârta lui. Părinții nu au mai suportat și au decis să-i ofere șansa să cunoască și el unele bucurii ale vieții.

'Am hotărât că trebuie să știe și el ce este copilăria. Dacă lucrurile vor continua așa și va sta în continuare mai mult în spital, ne-am gândit că trebuie să facem astfel încât să se bucure de viață', a declarat mama copilului.

'Nu mai vrem să fie izolat pe oameni și locuri frumose. Nu mai vrem restricții, nu mai vrem să trăiască în spital. Vrem să călătorească, să se joace cu copiii, să meargă la piscină, să facă lucruri care îi plac', a mai spus mama.

În luna martie, medicii le-au spus părinților lui David că fără tratament micuțul nu va supraviețui mai mult de șase săptămâni. Cu toate acestea, au trecut luni de zile și copilul arăta mai bine pe zi ce trecea. Așa că părinții au decis să-l lase să meargă din nou la școală. Iar asta l-a făcut cel mai fericit băiețel de opt ani. El le-a spus părinților un lucru care pe aceștia i-a uimit: își găsise dragostea.

Faptul că David era îndrăgostit de la Ayla, o colegă de-a lui de clasă, era cunoscut de părinți. Dar nu și-au dat seama că sentimentele micuțului erau atât de puternice până în momentul în care au fost nevoiți să-l retragă de la școală din cauza bolii.

În timpul încare David a stat în spital și Ayla i-a trimis scrisori în care îi spune că îi este dor de el.

Atunci el le-a spus părinților că Ayla este prietena lui și că i se pare că seamănă foarte mult cu Albă ca Zăpada pentru că este atât de bună și pentru că îl iubește pe el.

Atunci părinții lui David au discutat cu părinții fetei pentru a vedea dacă aceștia sunt de acord ca micuții să se întâlnească în condițiile în care el avea acele probleme de sănătate. Atunci când a primit acordul, David și-a dorit foarte mult să o scoată pe fetiță în oraș, la o întâlnire. I-a cumpărat flori și un ursuleț de pluș.

Deși David era în scaunul cu rotile, Ayla a fugit spre el, l-a luat în brațe, iar după aceea a decis că ea este cea care trebuie să-l ajute și să-i împingă scaunul. Chiar dacă era și o fetiță de numai șapte ani.

'Am fost cu toții emoționați de legătura dintre ei. Au petrecut foarte mult timp împreună. Sunt doar niște copii, dar pare totul așa de natural la ei. Ea îl ajută și îi este alături fără nici măcr cea mai mică ezitare. Își doresc amândoi atât de mult să fie împreună', au mai povestit părinții lui David.

În cele câteva luni care au trecut din momentul în care părinții lui au decis să-l scoată din spital pentru a se bucura și el de viață, David a trăit o mulțime de momente frumoase. A avut parte de prima lui întâlnire cu o fată și chiar de primul sărut. Pe obraz, desigur. A reușit chiar să se ridice din scaunul cu rotile pentru a se juca cu Ayla.

'Ayla are un efect benefic asupra lui. Ne-am dat seama că legătur dintre ei este una specială. Ne-m bucurat foarte mult când am realizat că decizia noastră a fost una bună. Nu ne-am gândit că va reuși să trăiacă această experiență minunat, pentru că timpul lui era atât de limitat', au mai spus părinții copilului.

Sursa: abcnews.go.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din _headline