Povestea prematurului care a sfidat sansele

Raluca, mamica lui Darius, ne-a scris si ne-a povestit momentele infricosatoare prin care a trecut cu el cand, in saptamana 33 de sarcina a fost nevoita sa nasca de urgenta prin operatie de cezariana si sa il aduca pe Darius pe lume prematur.

 

Raluca ne-a scris cu gandul ca sunt si alte mamici care au trecut sau trec prin ce a trecut ea si povestea ei poate fi o sursa de inspiratie si de speranta pentru ele „As vrea sa va povestesc prin ce am trecut cu copilul meu care de mic a luptat cu viata ca poate mai sunt mamici care trec prin asa ceva'

Aceasta este povestea lui Darius, micul luptator

„Pe 2 iulie 2015 la 33 de saptamani si 6 zile la ora 21.31 sa nascut Darius Nicolas la spitalul din Darmstadt prin cezariana de urgenta fiind diagnosticata cu placenta insuficienta, rh negativ, sangerand si pierzand tot lichidul amniotic, tensiunea fiind foarte mare ,bataile bebelusului erau rapide si aveam contractii mari.

Pentru mine si sotul meu a fost un soc nasterea

Cu toate ca s-a nascut prematur, Darius avea 2.240 kg si 43 cm dar s-a nascut cu insuficenta respiratorie fiind conectat imediat la tubul de oxigen. A doua zi respira singur fara ajutorul aparatelor. Din cauza starii mele nu am putut decat a doua zi sa il vad. A stat la incubator 4 zile la sectia de neonatologie dupa care a fost transferat la alt spital pentru reglarea temperaturii corpului spunandu-mi doctorul ca intr-o saptamana o sa il putem lua acasa.

darius cu mama

Neavand voie sa stau cu el la spital mergeam zilnic la el de dimineata pana seara. La 6 zile de la nastere a luat o bacterie facand enterocolita ulcero-necrotica. Am fost sunati dimineata de la spital spunandu-ne sa mergem urgent ca vrea doctorul sa vorbeasca cu noi. Acolo ni s-a spus ca Darius a facut noaptea febra mare si stop cardiac si a fost resucitat. Era in stare grava, conectat la aparate.

Numai noi stim prin ce am trecut cand ne-am vazut bebelusul in starea aceea. Ni s-a spus ca a luat o bacterie si asteptau rezultatatele. In timpul acesta starea lui s-a agravat. Nici nu va imaginati ce era in sufletul nostru. L-au transferat rapid la Universitatea din Frankfurt acolo ajungand in stare foarte grava.

Doctorii nu ne prea dadeau sperante

Au incercat cu antibiotice dar starea lui nu se imbunatatea deloc si copilul avea dureri mari. Singura solutie era operatia. Au urmat cele 48 de ore critice dupa operatie. I s-a facut anus contra naturii, intestinul subtire fiind scos afara prin abdomen ,facandu-i ileostoma.

darius incubator

Ni s-a spus ca bacteria ii manca intestinele. Era in gradul 3. A trecut cu bine peste cele 48 de ore. A urmat o luna de stat in spital sub supraveghere. Eram de dimineata pana seara tarziu cu el. Noptiile dormeam cu teama ca nu cumva sa ne sune de la spital ca e ceva rau cu el.

A trecut o luna si bebelusul nostru a venit acasa. A urmat o luna jumatate in care trebuia sa-i schimb eu punguta. Nu a fost deloc usor. A urmat a doua operatie care a constat in bagarea inapoi a intestinului dupa vindecarea acestuia si tot in aceesi zi a fost operat si de hernie.

darius mare

Ne-am rugat la Dumnezeu sa il ajute si cu a doua operatie. A trecut si peste a doua operatie si acum avem 11 lunite si o saptamana si suntem sanatosi. Nu a fost deloc usor dar e un luptator de mic. Ii multumim lui Dumnezeu ca a facut o minune si doctorilor din Frankfurt.”

 

Interviu exclusiv pentru Revista Baby
Foto: Arhiva personala Saghin Raluca


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul