Povestea unei asistente care a demisionat după ce a asistat la o întrerupere de sarcină de coșmar: ”Era viu și plângea”

Povestea unei asistente medicale, care a asistat la întreruperi de sarcină , spusă la 30 de ani după ce a demisionat, a șocat o mulțime de oameni și i-a făcut să vadă cu alți ochi avorturile.

Janet Rogers a început să lucreze ca asistentă medicală pe vremea când soțul ei era medic rezident și i se părea că jobul ei este un foarte frumos și foarte important. Ea susține că pe vremea aceea nu vedea avortul ca pe un lucru negativ și considera că ajută femeile care din diferite motive nu puteau sau nu vroiau să devină mame.

'M-am angajat la o clinică unde se făceau întreruperi de sarcină târzie. Eram angajată acolo cam de 30 de zile. Asistam medicii la procedura în sine. După ce am văzut cum se desfășoară totul am început să nu mă mai simt confortabil, dar mi-am zis că sunt eu la început și trebuie să obișnuiesc cu procedurile din spital, inclusiv cu injectarea fetusului ce urma să fie avortat de mamă', a povestit Janet.

Ea a povestit că pe zi trecea i se părera mai horror totul, mai ales că până să se angajeze ca asistentă nu văzuse niciodată o femeie trecând prin travaliu și nici nu a fost martoră vreodată la moartea cuiva.

Apoi, cu timpul, a început să primească mai multe responsabilități și să fie promovată. Toate astea până când, într-o seară, a asistat la o scenă de coșmar care avea să-i schimbe viața și s-o marcheze pentru totdeauna.

Coșmarul care i-a schimbat viața

'Într-o seară venise o fată într-o situație foarte dificilă. Medicul scrisese că este vorba de o sarcină de 15 săptămâni, însă era absolut evident că sarcina era foarte mare, undeva în jurul la 30 de săptămâni. Se făceau și astfel de avorturi deși nimeni nu vorbea niciodată despre ele', a povestit Janet.

Dar povestea devine și mai cutremurătoare:

'Când am văzut copilul acela mititel, care mie-mi părea că arată aproape ca un copil născut la termen am înghețat. Era viu și plângea. Medicul responsabil cu întreruperea de sarcină mi-a spus foarte clar- ‘Pune copilul în camera aia și închide ușa. Nu mai intra acolo până când nu vine schimbul de dimineață. Am făcut imediat cum mi-a zis, am dsus copilul în cealaltă cameră. Apoi, în ciuda a ce mi se spusese, am încercat să găsesc ajutor la restul personanului medical. Nimeni nu a vrut să vadă ce se întâmplă cu copilul și mi s-a spus că nu are șanse și nu este treaba lor. Am încercat timp de mai multe ore să găsesc un medic. Voiam de mult timp să fug din acest spital și să plâng, însă simțeam că sunt pacienți care aveau nevoie de mine și mereu am renunțat la idee. Asta până când am auzit acest copilaș plângând și l-am lăsat abandonat în acea cameră', a povestit Janet.

În ciuda eforturilor ei de-a găsi un medic care să se îngrijească de copilul de 30 de săptămâni, acesta, fără îngrijiri medicale, a murit. În următoarea zi, Janet a demisionat.

După o perioadă, în care spune că a auzit încontinuu plânsul copilului răsunându-i în minte, a decis să se angajaze din nou ca asistentă, dar de data la un cabinet de pediatrie.

Citește și: Copilul care a supravietuit avortului si i-a uimit pe medici
Scrisoarea unui bebeluș avortat către mama lui | VIDEO

Soarta a făcut să nască un copil prematur

După coșmarul prin care a trecut și care a marcat-o pentru tot restul vieții, Janet spune că nu a mai fost o susținătoare a avorturilor, mai ales nu a celor făcute când sarcina este destul de înaintată, când copilul este deja format.

La un moment dat a rămas și ea însărcinată, iar medicii i-au spus că ar fi bine să avorteze copilul pentru că este foarte posibil ca acesta să aibă probleme de sănătate. Și că mai bine ar încerce din nou să facă un copil sănătos.

'Am mers acasă și am avut grijă, nu am mai făcut niciun fel de efort. Chiar și așa, deși trebuia să nasc în octombrie, am născut la sfârșitul lui iulie. Un băiețel de numai 1,2 kilograme.  Asta era acum 30 de ani. La momentul ăla mi s-a spus să nu-mi fac prea mari speranțe, e foarte posibil ca băiețelul să nu supraviețuiască așa mic. A stat o bună perioadă de timp la Terapie Intensivă. Dar a fost un băiețel luptător și am trecut peste perioada dificilă de început cu bine. Astăzi, băiatul meu este un tânăr perfect sănătos. Are un master la MBA și un job de care sunt mândră. Dacă nu aș avut acea experiență de coșmar, el astăzi nu ar fi fost', a povestit Janet.

VIDEO | Discutia unui bebelus cu Dumnezeu

CONȚINUT VIDEO BABY UNICA

Sursa: lifesitenews.com
Foto;Hepta


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sarcina