Povestea unei mame soferite: „N-am crezut niciodata ca avea sa mi se intample MIE”

Nu de putine ori ne e dat sa vedem in trafic mame ce stau pe scaunele din spate ale masini, sau chiar pe scaunul din laterala soferului, cu copilul mic in brate, desi scaunul auto special pentru copii este obligatoriu prin lege.

Multi parinti nu inteleg ca scaunul special pentru copii le poate salva viata celor mici. Cel mai probabil, gandesc ca nu li se va intampla lor.

O mama explica exact cum acest obiect nu este un accesoriu optional, pe care il folosesti doar daca vrei. Si e convinsa de asta, pentru ca scaunul auto special pentru copii i-a salvat viata fiului sau:

„N-am crezut niciodata ca avea sa mi se intample MIE”

„Conduceam spre casa alaturi de baietelul meu de doi ani, dupa ce fusesem plecata vreo cateva zile.
L-am luat de la parintii mei. Cat am stat la ei in casa, a inceput sa ninga. Foarte rapid mi-am dat seama ca drumul devenise alunecos si scazuse vizibilitatea.
Mergeam pe autostrada, pe timp de noapte.
Conduceam cu 60 km/ora, intr-o zona in care restrictia e de 95. Nu ma uitam in telefon, iar radioul il oprisem sa ma pot concentra mai bine.
Jackson dormea in scaunul auto, in spate.
La vreo 8 km de casa, masina a derapat si am intrat intr-un sant. Nu-mi amintesc clar ce s-a intamplat, insa cred ca ne-am rasturnat si am ajuns cu capul in jos intr-o zona mlastinoasa.
Nu treceau masini, eu eram prinsa cu capul in jos, atarnand de centura, iar baiatul meu plangea in spate.
Printr-un miracol, telefonul era inca la indemana si am reusit sa sun la ambulanta imediat.

Mi-am desfacut centura si l-am scos si pe fiul meu din scaun. Se oprise din plans.
La scurt timp, ne-a vazut cineva si a venit sa ne ajute. Ambulanta nu sosise inca. Eram blocati in masina, usile nu se deschideau iar daca deschideam geamurile, ar fi intrat apa.
Trecatorul care ne-a sarit in ajutor a reusit sa deschida usa portbagajului si ne-a scos prin spate.

A fost un miracol ca amandoi am scapat teferi. Scaunul lui Jackson era exct unde l-am pus, iar el nu avea nici macar urme de la centuri, desi atarnase cu capul in jos vreo 5 minute.

Fara scaunul auto, folosit corect, aceasta zi ar fi putut avea alt desnodamant pentru noi. Masina a fost luata pe platforma, insa scaunul lui arata ca nou si l-am putut folosi in continuare.

S-a intamplat atat de repede. Eram aproape acasa. Si n-am crezut niciodata ca avea sa mi se intample MIE.”

Sursa: Breastfeeding Mama Talk


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau