Premiera in Canada: un parinte incearca sa elimine sexul din certificatul de nastere al copilului

Un parinte din provincia canadiana Columbia Britanica se lupta din rasputeri ca pe certificatul de nastere si alte documente oficiale ale copilului sau sa nu fie trecut genul.

Kori Doty a dat nastere unui copil pe nume Searyl Atli. Doty se identifica parinte transgender non-binar, ceea ce inseamna ca nu se identifica cu niciunul din sexe, feminin ori masculin.

„Imi cresc copilul in asa fel incat, pana cand este constient de propria persoana si poate vorbi clar sa imi spuna ce se simte a fi, il recunosc ca pe un bebelus si incerc sa-i ofer toata dragostea si sustinerea de care are nevoie pentru a deveni o persoana, fara conditionarile date de asocierea cu un gen”, a explicat parintele pentru CBA.

„Nedeterminat”, un nou gen pe certificatele de nastere

Doty sustine ca institutiile provinciei refuza sa omita genul de pe certificatul de nastere al copilului, desi luna trecuta au aprobat cardul de sanatate marcat cu litera „U” in dreptul sexului, ceea ce inseamna nedeterminat, pentru a putea avea acces la servicii de sanatate.

Unele provincii canadiene, precum Ontario si Alberta iau in calcul emiterea certificatelor de nastere care sa includa optiunea „gen non-binar”.

Atribuirea unui gen la nastere, o incalcare a drepturilor omului

Parintele sustine ca simpla verificare vizuala la nastere nu poate determina genul cu care respectiva persoana se va identifica mai tarziu in viata, fie deoarece au organele genitale ale ambelor sexe, fie ca pur si simplu se identifica cu sexul opus sau nu se identifica cu vreun sex.

Persoana mai explica faptul ca in astfel de situatii sunt dificile modificarile necesare ca un individ sa poata fi recunoscut corespunzator genului cu care se identifica si ca atribuirea unui gen de la nastere este o incalcare a drepturilor omului la exprimarea identitatii de gen.

Sursa articol: cbc.ca

Sursa imagine: captura Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie