Premierul Mihai Tudose a vorbit despre refuzul parintilor de a-si vaccina copiii

UPDATE: 27.07.2017

Guvernul discuta astazi „Legea vaccinarii” pentru a o trimite in Parlament pentru dezbatere si adoptare.

Florin Bodog, Ministrul Sanatatii, a solicitat ca Legea Vaccinarii sa fie introdusa pe oridnea de zi, suplimentar fata de planificarea initiala, pentru a putea fi parcursa in prima lectura.

„Am depus la primă lectură în Guvern şi o voi solicita pe ordinea de zi suplimentară, pentru prima citire, legea vaccinării pentru a putea pune în aplicare tot ceea ce am propus ca şi măsuri”, a declarat Bodog, la începutul şedinţei de Guvern, conform Realitatea.net

Aceasta masura s-a luat dupa ce Premierul Mihai Tudose a tras un semnal de alarma in ceea ce priveste vaccinarea: „Părinții care nu-și vaccinează copiii să suporte consecințele!' Este avertismentul ministrului Sănătății, în urma epidemiei de rujeolă. Guvernul discută astăzi mult așteptata Lege a vaccinării, dar și o nouă strategie de imunizare a copiilor.”


 

Premierul Mihai Tudose a criticat foarte dur parintii care refuza sa isi vaccineze copii.

Acesta a solicitat ministrului Sanatatii sa inceapa o campanie pentru convingerea parintilor ca este necesar sa isi vaccineze copiii. Intrebat care este pozitia sa despre refuzul parintilor, premierul a facut o declarie dura.

'Din punctul meu de vedere personal, vă spun că acel părinte care refuză vaccinarea şi pune în pericol inconştient viaţa copilului, decide el asupra copilului, dacă face sau nu poliomielită, face sau nu rujeolă, moare sau nu, eu cred că aici tot ce înseamnă servicii sociale, protecţia copilului… Alţi părinţi sunt decăzuţi din drepturi pentru fapte mult mai puţin grave. Când un părinte îşi condamnă copilul practic la moarte, nu ştiu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părinteşti' a declarat premierul Mihai Tudose.

Intrebat despre masurile care se vor lua impotriva parintilor care refuza sa isi vaccineze copiii, premierul a luat in calcul chiar si decaderea din drepturi.

„Sunt soluţii care ţin de bunul simţ, dar la care trebuie ţinut cont şi de tot ce înseamnă cadrul legal. Şi o anchetă a celor în drept de la protecţia copilului, de la asistenţa socială, dar foarte bine fundamentat juridic” de declarat premierul.

Sursa: Digi24
Foto: Arhiva Libertatea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul