Prima oră din viața bebelușului

Te-ai intrebat vreodată cum vede micuțul tău lumea imediat ce s-a născut? Cercetătorii suedezi au înregistrat reacțiile bebelușilor în primele 60 de minute după venirea pe lume. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 28 de nou-născuți. Aceștia au fost lăsați să se comporte în mod natural, fără vreo intervenție din partea adulților. Uite de au arătat filmulețele despre instinctele naturale ale nou-născuților.

Minutul 0: Imediat după venirea pe lume, bebelușul plânge – plânsul/țipăt nu este unul de supărare, ci îl ajută pe cel mic să stimuleze funcționarea plămânilor.

Minutul 2 – După ce este curățat și dat mamei, bebelușul stă perfect întins la pieptul ei, fără să scoată un sunet.

Minutul 3 – nou-născutul deschide ochii pentru prima oară și mișcă ușor capul și gura, ca și când ar căuta sânul. Apoi, se odihnește puțin la pieptul mamei.

Minutul 8 – bebe devine mai activ, se uită cu atenție la fața mamei și începe să-și ducă mâinile la guriță, cel mai probabil din cauza senzației de foame.

Minutul 15 – E timpul pentru o pauză. Nou-născutul se pune la pieptul mamei din nou, cu ochii închiși.

Minutul 30 – Bebe se trezește plin de energie și se îndreaptă instinctiv câte sânul mamei – simte probabil mirosul de lapte, cred specialiștii. Are loc o primă încercare de a suge, dar care nu este încununată de succes. Până la sfârșitul primei ore de viață însă bebelușul s-a hrănit deja. Nu poate mânca încă mult, dar câteva gurițe de colostru, extrem de bogat în nutrienți,  sunt de ajuns pentru o primă masă.Imediat după masă, răpus de efort, bebelușul adoarme profund.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul