Prima secţie de Angiologie Pediatrică din Europa de Est!

Centrele de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională ARES lansează prima secţie de Angiologie Pediatrică din Europa de Est.  Secţia este o premieră pentru lumea medicală din regiune, fiind singura specializată în tratarea minim invazivă a copiilor cu probleme cardiace congenitale precum şi probleme arteriovenoase. Cei 4 medici care se vor ocupa de diagnosticarea, tratarea şi supervizarea recuperării copiilor au în spate peste 4000 de proceduri endovasculare de corecţie a malformaţiilor congenitale cardiace şi arteriovenoase.

În România se nasc anual peste 1000 de copii cu malformaţii congenitale cardiace, potrivit Ministerului Sănătăţii. Practica medicală arată ca aproximativ 70% dintre aceştia pot fi trataţi non-chirurgical, prin intervenţii minim invazive:

Noua secţie propune o alternativă la chirurgia cardiacă traumatizantă, prin proceduri disponibile până de curând doar în străinătate, fără bisturiu, cu o rată de succes de 95% şi cu timp de recuperare de 24-48 de ore.',  spune Dr. Oren Iancovici, CEO Centrele de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie ARES. „Organismul copilului reacţionează altfel decât cel al adultului. Ori, în România, estimăm că sunt aproximativ 15.000 de copii cu vârste până la 18 ani care suferă de malformaţii congenitale netratate. După ce echipele ARES din Bucureşti şi Suceava au efectuat cu success peste 2370 de intervenţii minim-invazive, dintre care 63 la copii cu vârste între 3 luni şi 18 ani, am considerat ca este esenţial să investim într-o secţie dedicată Angiologiei Pediatrice şi să aducem la un loc medicii cu cea mai relevantă experienţă în domeniu.' completează el.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri