Primul an cu Tudor (luna a doua)

De la prima noastra vizita, Tudor Alexandru a facut o multime de progrese. Sa detaliem…

tudor, poveste, copil, dezvoltare

Are 5880 g si mananca in mod constant intre 180 si 200 ml de lapte la o masa. Doarme deja noaptea intreaga – dupa biberonul de lapte pe care-l papa aproape de miezul noptii, se trezeste pe la 6 dimineata pentru prima masa a zilei -, isi tine capul din ce in ce mai bine, face „kilometri” pe zi dand din maini si din picioare si, in plus, a inceput sa gangureasca – mi-a raportat sora mea, dintr-o suflare, noutati despre Tudor.

Poate veti banui ca-l laud pentru incurajare, dar tati se descurca foarte bine. Pe scurt, face cam tot ce fac si eu, cu doua exceptii – baita, la care este insa intotdeauna pe post de asistent, si masajul de seara, de care ma ocup eu in exclusivitate.

Stie cum sa reactioneze si sa relationeze cu Tudor, se „pierde” foarte rar si atunci doar pentru ca nu reuseste suficient de repede sa „descifreze” plansul copilului. Garantam si noi pentru Cata – la sedinta foto n-a fost nevoie de „dubla” pentru pozele in care il schimba el pe Tudor.

Ritualurile din fiecare zi
Tudor are deja propriul ritm si a invatat ritualurile din fiecare zi. Cu exceptia a doua seri cand, din motive obiective, am renuntat la baita pe care am fi ajuns sa o facem de-abia la ora 11 noaptea, in rest, ii respectam strict programul, iar el are deja reactii, anticipand momentele lui preferate din zi.

Daca se trezeste plangand, pentru ca ii este foame, imediat ce-l pun pe masuta de infasat se linisteste, stie ca, dupa momentul „schimbat”, urmeaza masa.

La fel, seara, dupa ce a stat linistit la baita, spre finalul masajului incepe sa se agite, pentru ca ii este foame si uneori am senzatia ca, daca ar vorbi, mi-ar spune: „Ok, destul masaj, vreau lapticul acum!”.

Incepem sa ne cunoastem bine
A inceput sa intoarca privirea in directia din care vine vocea mea sau a lui Cata – am facut exercitiul asta de cateva ori, sa fim siguri ca nu este o intamplare. E foarte dornic sa stea cu noi – ne petrecem timpul povestind, cantand, prostindu-ne.

Este foarte amuzat cand facem fete haioase si zambeste cu toata fata. E atent la tot ce se intampla in jurul lui – il monitorizeaza cu atentie pe Porto, bine, e imposibil sa nu remarci o chestie mare, neagra, care trece pe langa tine, si este atras de culorile vii.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Povestea lor