Primul Ministru, despre legea indemnizatiilor pentru mame: sa schimbam legea pana sa ramana Halep gravida

Indemnizatiile pentru mame ar putea fi plafonate la o suma maxima de 1800 de euro pe luna, la initiativa Ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, potrivit Digi24.

Vom intra cu celeritate şi în aceste indemnizaţii. S-au lucrat deja toate variantele, am ajuns la varianta finală, în sensul că vom plafona indemnizaţia la maxim cât există în Europa la ora actuală, adică 1.800 de euro, cât are Germania. Peste 1.800 de euro nu mai poate să ia nimeni', a declarat Ministrul Muncii pentru Antena 3.

Ministrul a explicat necesitatea introducerii acestui plafon, sustinand cea mai mare indemnizatie platita in prezent in Romania depaseste 159.000 lei.

„Sa schimbam legea pana sa ramana Halep gravida”

In completare, Primul Ministru a oferit-o ca exemplu pe sportiva Simona Halep, care a inregistrat venituri de peste 4 milioane de dolari anul trecut:

Astăzi, când stăm de vorbă, indemnizația e 85% din salariu. Cineva, acolo, a spus de bun simţ: domnule, nu toţi au salariu, obţin bani din alte venituri, se ocupă cu miniagricultură în jurul casei, omul revinde, are un venit. Apoi, de la asta s-a ajuns la venituri, inclusiv dacă-şi vinde casa.

Şi mai în glumă, mai în serios, râdeam cu câţiva colegi: domnule, hai să schimbăm legea până nu-i încolţeşte foarte serios ideea, cuiva, să rămână gravidă, să facă un copil. Mă refer la Simona Halep, fiindcă veniturile pe ultimul an au fost destul de mari, importante, câteva milioane de euro şi va trebui să-i dăm 85% din venituri.

Nu, au fost derapaje şi haideţi să facem niște prevederi legale, să nu mai poată fi interpretate„, a declarat premierul.

Sursa imagine: Facebook Simona Halep


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul