Profesoara blamata pentru modul in care se imbraca la scoala

In anul 2016, femeilor inca li se spune ce pot si ce nu pot purta in materie de imbracaminte, motivand ca vestimentatia lor determina cum se simt sau se comporta cei din jur.

Cand o femeie este imbracata foarte bine „imbrobodita” se spune despre ea ca este „asuprita”. Cand are o vestimentatie mai sumara sau mulata pe corp, se spune despre ea ca „cere atentie” sau ca „si-o cauta”.

Discutia acum s-a mutat in scoala dupa ce patrice Brwon,  o profesoara din Statele Unite a postat pe contul sau de instagram cateva poze de la locul de munca.

Patrice este profesor pentru copiii de clasa a 5-a (copilasi de 9-10 ani).

Imaginea postata de Patrice a devenit virala, insotita de hastagul #TeacherBae si a fost insotita de tot soiul de mesaje inclusiv unele in care utilizatorii spuneau ca ar fi acordat mult mai multa atentie in timpul scolii daca ar fi avut o profesoara precum Patrice.

Pe masura ce postarea ei s-a viralizat, au inceput sa apara si mesajele de critica, in care se spunea ca tinutele sale nu sunt adecvate pentru scoala, mesaje justificate prin faptul ca este profesoara unor baietei de 9-10 ani.

Desi au existat multe critici, au existat totusi si oameni care i-au luat apararea evidentiind ca de fapt problema este ca Patrice are forme care nu pot fi ascunse sub hainele obisnuite, care de altfel sunt adecvate pentru scoala.

Altii au evidentiat faotul ca este evident faptul ca modul in care se imbraca nu ii afecteaza in niciun mod capacitatea de a-si face treaba bine.

In urma valului de critici, Patrice si-a facut privat contul de Instagram si a declarat pentru Daily Dot ca: „Imi doresc ca ei sa ma respecte si sa se concetreze pe lucrurile pozitive pentru ca acestea sunt cele care conteaza cu adevarat – acestea fiind educarea copiilor pentru viitor, ingrijirea lor”.

Poate ca daca profesoarele precum Patrice vor fi lasate sa isi faca treaba, cand vor mai creste mari, acei copii vor sti ca nu este in regula sa judeci sau sa pedepsesti oamenii pentru hainele pe care le poarta.

In sprijinul lui Patrice, un alt utilizator a postat o imagine cu Patrice intr-o alta ipostaza, iar in dreptul imaginii a postat urmatorul mesaj: „E ciudat cum nimeni nu a postat aceasta imagine cu #teacherbae. Imaginea care conteaza cu adevarat”

Sursa: metro.co.uk
Foto: Instagram.com; Twitter.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin