Raportul mediu de greutate si inaltime, in functie de varsta copilului

Mai ales la inceput, iti poate fi greu sa iti dai seama daca bebe se dezvolta corespunzator, daca ia in greutate asa cum trebuie sau daca nu cumva cantareste prea mult. In functie de varsta pe care o are copilul, mai jos poti gasi valorile medii ca raport de greutate si inaltime.

Acestea nu sunt absolute si nici nu reprezinta perfectiunea. Daca cel mic nu se incadreaza in intervalul sau de varsta nu inseamna ceva anume, intrucat aceste cifre reprezinta media de greutate inregistrata de copii, la o anumita varsta si inaltime.

Raportul mediu de greutate si inaltime, in functie de varsta copilului

Totodata, acest tabel nu poate tine locul consultului la medicul de familie sau la pediatru, cei care trebuie sa monitorizeze bebelusul, copilul si chiar adolescentul, pentru a putea aprecia daca se dezvolta firesc.

Fiecare om este diferit, deci fiecare copil este diferit. Atunci cand copilul tau se incadreaza perfect in grafic, nu inseamna altceva decat ca are aceeasi greutate/inaltime ca media sa de varsta. Totodata, mai inseamna si ca cel mai probabil, nu trebuie sa te ingrijorezi in privinta dezvoltarii sale armonioase.

Raportul de greutate si inaltime nu e cel mai de incredere parametru, mai ales atunci cand vine vorba de bebelusi si adolescenti.
Folosit insa in paralel cu un calculator de greutate ideala/indice de masa corporala, raportul de greutate/inaltime, in functie de varsta copilului, devine mai relevant.

Raport varsta - greutate/inaltime copii

Raport varsta – greutate/inaltime copii

Sursa date: disabled-world.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau