Raspunsul Angelinei Jolie la acuzatiile de cruzime impotriva copiilor

Angelina Jolie a fost acuzata recent de cruzime impotriva copiilor. Actrita a starnit valuri de furie dupa ce ar fi descris modul in care s-a desfasurat castingul pentru noul ei film, First They Killed My Father. 

Filmul, ce e produs in Cambodgia si are ca subiect atrocitatile petrecute sub regimul Khmer Rouge, vazute din ochii unui copil, este inspirat din caz real.
In cadrul unui interviu pentru revista Vanity Fair, Angelina Jolie ar fi povestit cum s-a desfasurat castingul pentru alegerea protagonistei.

Presupuse jocuri psihologice traumatizante

Echipa de filmare a calatorit pe la orfelinate, circuri si alte zone defavorizate in cautarea unui copil care a trecut prin multe incercari.

Pentru a gasi personajul principal, care sa joace rolul lui Loung Ung, ar fi fost pus la cale un joc psihologic: puneau bani pe o masa, iar copiii erau instruiti sa ii fure si apoi sa fuga. Cand erau prinsi, acestia trebuiau sa inventeze un motiv convingator pentru care au facut gestul. In cele din urma, copiilor le-ar fi fost luati banii inapoi.

Srey Moch (fetita aleasa pentru rolul principal), a fost singurul copil care a stat si s-a uitat indelung la bani.
Cand a fost fortata sa dea banii inapoi, a fost coplesita de lacrimi si a povestit ca banii i-ar fi luat pentru inmormantarea bunicului ei, deoarece familia ei nu isi permitea sa il ingroape cum se cuvine.

Replica Angelinei Jolie

Cunoscuta nu doar pentru cariera cinematografica, ci si pentru actele de caritate si activitatile filantropice, Angelina s-a aratat profund deranjata de interpretarea interviului acordat: „Ma supara sa vad ca s-a scris despre un exercitiu de improvizatie, ce e chiar o scena de film, ca si cum ar fi fost realitate.
Insinuarea ca cineva ar fi luat bani de la copii in timpul auditiilor este falsa si suparatoare. As fi fost eu insa indignata daca asa ceva s-ar fi intamplat.”

Actrita a mentionat ca pe platou erau prezenti zilnic atat parintii, cat si medici, pentru a avea grija de copii si a se asigura ca nimeni nu va fi lezat de participarea la reconstituirea unei perioade istorice extrem de tragice a tarii lor.

Un purtator de cuvant din partea revistei Vanity Fair a publicat o declaratie prin care clarifica faptul ca autoarea interviului ar fi prezentat metoda de selectie ca pe un joc, nu ca pe o realitate, precum si faptul ca producatorii au tratat consecintele psihologice pe care realizarea filmului le-ar putea avea asupra actorilor si a echipei de filmare cu delicatete.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau