Remedii naturale care stopează căderea părului

În perioadele de stres, de oboseală accentuată sau în urma schimbărilor hormonale din perioada sarcinii, căderea părului poate fi o problemă. Aceste remedii naturale stopează căderea părulului și îi redau sănătatea.

Ulei de măsline cu miere și scorțișoară

Dacă ai probleme cu căderea părulului pe fond de stres sau ai chiar un început de calviție și porțiuni întregi sunt golașe, o pastă alcătuită din ulei cald de măsline (cît suportă pielea, fără să te arzi), amestecat cu o lingură de meire și una de scorțișoară face minuni. Se lasă masca să acționeze timp de 15 minute, după care se spală bine părul.

Remedii din urzică

Căderea părulului poate fi stopată cu remedii pe bază de urzică. Frecționează zilnic scalpul cu o infuzie preparată din 100 g de rădăcină de urzică –  lăsată să fiarbă în 700 ml apă, timp de 10 miunte. Te mai poți spăla cu tinctură de urzică, pe care o poți găsi la magazinele naturiste sau o poți pregăti chiar tu acasă. Umple o sticlă de un litru cu rădăcină de urzică, bine spălată și mărunțită, peste care torni alcool de 40 de grade. Lasă să macerat timp de 14 zile și spală-te apoi zilnic cu tinctura rezultată, pe care o strecori printr-un tifon înainte.

Cimbru

Prepară un decoct dintr-un pumn de cimbru, lăsat să fiarbă în 300 ml de apă până se reduce la jumătate. Strecoară zeama rezultată și frecționează zilnic pielea capului cu acest decoct. În două săptămâni vei vedea că nu vei mai avea probleme – căderea părului va fi stopată, iar firele de păr vor atăra mai sănătoase și vor prinde strălucire.

Cimbrul este de folos și pentru combaterea mătreții. Clătește-te pe cap, după ce ai șamponat, cu un decoct făcut din cimbru și rozmarin, în părți egale.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin