Remedii naturale pentru astm bronșic

Unii medici spun că astmul nu se vindecă niciodată, dar cercetările sugerează contrariul. Jumătate dintre copiii diagnosticați cu astm bronșic nu mai au atacuri după ce devin adulți și doar 10% suferă câte un atac de astm ocazional, în viața de adult.

Edemele și spasmele musculare care însoțesc afecțiunea sunt responsabile pentru weezing – respirația șuierătoare caracteristică pentru astm bronșic.

O criză de astm poate fi declanșată de factori iritanți – fum de țigară, praf, o infecție, de schimbarea condițiilor meteorologice, dar și de factori emoționali.

În afara tratamentului medicamentos – prescris de medic pentru tratarea efectivă a crizelor de astm, se poate urma un tratament de durată, care are ca scop rărirea și reducerea în intensitate a crizelor de astm.

Specialiștii în medicină naturistă spun că următoarele remedii sunt de mare folos în tratarea și prevenirea crizelor de astm bronșic.

Remedii care ajută

Pudra de cacao, bogată în magneziu, vitamina B1, acid folic, fosfor și potasiu, dar și feniletilamină (aminoacidul precursor al seretoninei) este de folos în prevenirea crizelor de astm – se opărește o lingură de pudră de cacao cu 250 ml de apă și se bea cât mai fierbinte.

Două căni de borș băute zilnic previn crizele de astm – spun adepți medicinei naturiste.

Cataplasmele cu lapte sunt de folos pentru astmatici – se pun două chifle într-o oală cu lapte fierbinte și se presează cu furculița, până se obține o pasta care se întinde pe piept și se lasă să acționeze 20 de minute.

Consumul zilnic de salată de varză murată (foarte bogată în vitamine din complexul B) cu usturoi este recomandat persoanelor care suferă de astm.

Omega 3 – acizii grași esențiali reduc vâscozitatea sângelui, contribuie la îmbunătățirea circulației, inhibă sinteza de leucotrice (care declanșează crizele de astm) și  ajută la mai buna oxigenare a țesuturilor.
Uleiul esențial de oregano  are proprietati antifungice si antimicrobiene cu un spectru larg.

Acidul rozmarinic are un efect antinflamator (mai puternic chiar decât al medicamentelor). Acesta se găsește în rozmarin, busuioc și cimbru.

5 picături de ulei de cuișoare se amestecă bine cu o linguriță de miere și un cățel de usturoi pisat – amestecul se consumă seara, înainte de culcare.

foto Shutterstock

 

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau