Remediu natural pentru creşterea imunităţii

Roşu în gât, nas înfundat, febră, secreţii nazale apoase, galbene sau verzi, tuse etc. Copilul tău este mai tot timpul răcit? Specialiştii spun că, în sezonul rece, copiii (mai ales cei din colectivităţi) pot să răcească în medie de 5-6 ori, iar acest lucru este normal. Copiii cu un sistem imunitar mai scăzut pot fi două săptămâni răciţi, două săptămâni sănătoşi, şi tot aşa, însă răcelile repetate la vârstă preşco­lară ajută la formarea unui sistem imunitar puternic. Cu toate acestea, am putea încerca să prevenim răcelile şi să întărim sistemul imunitar al copilului prin metode naturale. Iată un remediu natural eficient pentru creşterea imunităţii copilului tău.

 

În cazul în care micuţul tău este răcit, nu îl trata după ureche, ci consultă medicul pediatru, pentru a urma un tratament adecvat – de la o banală răceală netratată, pot apărea complicaţii precum pneumonia sau convulsiile febrile.
Dacă vrei să îl ajuţi pe cel mic să nu mai răcească atât de des, prepară în casă cătină cu miere, un remediu natural pentru întărirea sistemului imunitar al copilului.

 

Pentru amestecul de cătină cu miere, ai nevoie de:

  • cătină proaspătă
  • miere polifloră ecologică, naturală, locală
  • scorţişoară (opţional)

Spală fructele de cătină foarte bine, usucă-le şi pune-le într-un borcan mare de 800 de grame până se umple trei sferturi, apoi adaugă mierea polifloră până borcanul se umple. Lasă la macerat în frigider timp de o săptămână.

Acest amestec stimulează imunitatea, este bogat în vitamine şi minerale, creşte pofta de mâncare. Copiii (peste un an) pot consuma câte o linguriţă pe zi, iar adulţii – câte 2-3 linguriţe pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol.

În funcţie de preferinţe, poţi adăuga şi puţină scorţişoară, fie de la început, fie atunci când îl consumi.

Deoarece cătina este acră, atunci când îi oferi copilului acest amestec poţi adăuga puţină banană.

Dacă cel mic nu accepta cătina în stare naturală, poţi prepara şi suc de cătină amestecat cu miere. Spală cătina proaspătă şi stoarce-o la storcătorul de fructe. Pentru a elimina seminţele şi coaja, strecoară sucul obţinut printr-o sită de plastic (nu de metal, pentru a nu oxida). Amestecă sucul de cătină cu miere ecologică în proporţie de 2:1. Toarnă amestecul în borcane curate, închise ermetic, şi păstrează la frigider.

 

Pentru creşterea imunităţii la bebeluşi: 

Dacă copilul tău e mai mic de un an şi nu îi poţi oferi miere, pentru creşterea imunitaţii, adaugă în piureul de fructe câteva picături de Vitamina C şi/sau Echinacea pentru copiii peste 6 luni.

 

Imunostimulatoare naturale:

Cătina şi Echinacea sunt două plante bogate în vitamine și minerale, care au rolul de a preveni apariția infecțiilor. Cătina, pe lângă conținutul de vitamine și minerale, este și foarte bogată în antioxidanți și acizi grași esențiali, are proprietăți antiinflamatoare puternice.

Mierea de albine naturală, locală, este un adjuvant natural important în întărirea imunității, având proprietăți antimicrobiene și antibacteriene puternice. Combinată cu scorțișoara sau ghimbirul, mierea de albine își potențează proprietățile antigripale, antibacteriene.

 

 

 

Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul