Remediu natural pentru crustele de lapte

Foarte des întâlnite la sugari, crustele de lapte (dermatita seboreică) nu reprezintă o afecţiune gravă.

Deşi au aspect neplăcut, cojiţele care se formează pe pielea capului bebeluşului nu îl deranjează pe copil, pentru că nu îl dor şi nici nu îi dau senzaţia de mâncărime.

Ele vor trece cu timpul, în cele mai multe cazuri după câteva luni, foarte rar persistând până la 2-3 ani. Iată cum să elimini crustele de lapte.

 Ce sunt crustele de lapte

Crustele de lapte sunt cojiţe, cruste sau scuame, de culoare gălbuie, ce pot fi unsuroase sau, dimpotriva, uscate, care apar pe pielea capului bebeluşului.

În unele cazuri, ele se pot extinde spre zona feţei, pe frunte, sprâncene sau obraji, putând fi însoţite de o uşoară roşeaţă. Nefiind deloc periculoase, ele reprezintă mai mult o problemă estetică, pe care noi, mămicile, vrem să o înlăturăm cat mai repede.

Remedii naturale pentru crustele de lapte

Gălbenuşul de ou este un excelent remediu natural pentru crustele de lapte. Iată ce trebuie să faci: pune un gălbenuş de ou (preferabil, de ţară) într-o ceaşcă,lasă-l la temperatura camerei.

Seara, la băiţă, ia gălbenuşul, sparge-l în palme şi spală părul bebeluşului cu el. Masează bine timp de câteva minute pielea capului celui mic, apoi clăteşte bine.
De asemenea, înainte de baie poţi masa pielea capului bebeluşului cu puţin ulei de măsline, iar apoi să speli cu gălbenuş de ou.

Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul