S-a inaugurat noul centru HOSPICE Casa Speranței în București

Noul centru HOSPICE Casa Speranței s-a deschis, vineri, 19 septembrie 2014, la București. Proiectul a fost realizat în cadrul parteneriatului încheiat în 2013 cu Habitat for Humanity, parteneriat căruia i s-a alăturat la mijlocul anului trecut și Wienerberger, unul dintre liderii producători de cărămidă.  Compania a donat cărămizi Porotherm, buiandrugi și mortar, și a asigurat transportului materialelor folosite la construcție.

Clădirea HOSPICE Casa Speranței are trei etaje și o suprafață totală de 3.000 de metri pătrați. Centrul va oferi asistență pentru 700 de pacienţi, facilităţi de tip centru de zi pentru 5.000 de persoane, tratament la domiciliu cu un număr de peste 11.000de vizite la domiciliu, clinică de bolnavi ambulatori, peste 8.000 de consultaţii şi servicii de sprijin de specialitate pentru afecţiunile sânilor, tratamentul stomelor şi pentru edemurile limfatice.

HOSPICE Casa Speranței a fost înființată în 1992, fiind primul centru caritabil românesc dedicat îngrijirii Centrul Hospice Casa Speranteipacienților cu boli incurabile și familiilor lor. Aceasta a fost prima asociație medicală din țară specializată în îngrijirea acestor pacienți, în special a copiilor și tinerilor.

Potrivit estimărilor, 60.000 de oameni mor de cancer în fiecare an. Peste 15.000 de pacienți au nevoie de ajutor paliativ numai în București. În 2013, Habitat for Humanity a început un parteneriat cu HOSPICE Casa Speranței pentru a ajuta la construirea unui nou centru pentru pacienții în fază terminală din București.

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri