Sacrificiul suprem al unei mame si o decize imposibila

Karisa Bugal urma sa nasc prin operatie cezariana, o interventie chirurgicala considerata „de rutina” insa totul a luat o turnura terifianta.

Mamica a fost diagnosticata cu o afectiune extrem de rara, care afecteaza una din 100.000 de nasteri.

Klarisa a fost diagnosticata cu embolie cu lichid amniotic – o complicatie foarte grava a sarcinii, nasterii, sau avortului. Diagnosticul ei inseamna ca fluidele care se aflau in jurul bebelusului se infiltreaza in sangele mamei si determina oprirea din functionare a tuturor organelor.

clipboard02

Nu exista modalitate de preventie si cele mai multe cazuri se termina cu decesul mamei.

Chiar inainte ca medicii sa ii puna Karisei acest diagnostic, medicii au observat ca inima bebelusului ei incepuse sa bata din ce in ce mai rar, astfel ca si viata fiului ei era in pericol.

Karisa a trebuit sa decida intre a face cezariana cu anestezie generala ceea ce ar putea sa ii salveze bebelusul dar o putea ucide pe ea sau cezariana cu rahianestezie care o putea salva pe ea insa ii putea ucide copilul.

clipboard06

Mamica a ales cezariana cu anestezie totala pentru binele fiului ei insa a fost ultima decizie pe care a luat-o.

„Daca ar fi ales sa nasca prin cezariana cu rahianestezie, este foarte posibil ca pana sa putem monta un sunt spinal, fiul ei sa moara” a declarat Dr. Gerow, medicul cu care a nascut.

Imediat dupa nastere, Karisa a intrebat cat cantareste fiul ei Declan, apoi a murit.

„Cum sa ii explic eu ca mamica lui a murit in timp ce il aducea pe el pe lume? Ma gandesc mereu la asta. Ce sa ii spun cand va intreba <>” povesteste Wes, sotul Karisei.

Karisa a facut sacrificiul suprem, sacrificiul pe care nu multi il pot face. Desi Declan nu isi va cunoaste niciodata mama, speram ca el sa stie sa mamica sa a fost un erou.

Sursa: littlethings.com
Foto: Captura video Youtube.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere