Sănătate: ce să știi despre dovleac

Personaj principal de Halloween, dovleacul ar trebui să-și facă mai des loc în meniul nostru. Profită de dovleac – are o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta și a familei tale! Uite ce afecțiuni tratează dovleacul și cum poate fi folosit pentru întărirea imunității la copii.

 

 

  • pentru combatearea constipației – se prepară o pastă de dovleac. Se fierbe o bucată de pulpă de dovleac (aproximativ 500 g), apoi se pasează, folosindu-se apa în care a fiert dovleacul.
  • pentru eliminarea viermilor intestinali – se folosește un preparat obținut din semințe crude de dovleac, foarte eficient în a combate limbricii și tenia. Semnințele se folosesc cu tot cu pieliță și se prepară pastă din 100 g semințe, 100 ml apă, 100 ml lapte și 3-4 linguri de miere. Cantitatea, împărțită în porți, se consumă dimineața, iar după o pauză de trei ore de la ultima porție se ia o lingură de ulei de ricin. Pasta poate fi folosită și pentru copii, dar cantitățile din care se prepară se înjumătățesc. Cura anti-paraziți trebuie ținută timp de 5-6 zile.
  • pentru imunitate – se consumă semințele de dovleac ca atare. Ele sunt foarte bogate în magneziu – un sfert de cănuță de semințe conține jumătate din doza zilnică recomandată de magneziu și reprezintă, de asemnea, o sursă de zinc. Zincul este important pentru iminitate, pentru creșterea celulelor și diviziunea celulară, pentru stabilirea tiparelor de somn. Zincul mai este important pentru sănătatea ochilor și a pielii și reglează nivelul de insulină.
  • pentru somn liniștit – semințele de dovleac sunt bogate în triptofan, un aminoacid care este 'convertit' în melatonină, așa-numitul hormon al somnului. Specialiștii spun că dacă mănânci semințe (crude) de dovleac cu câteva ore înainte de a merge la culcare, împreună cu carbohidrați ( o bucățică mică de fruct) ajuți organismul să secrete mai mulți hormoni care te ajută să dormi mai bine și să te trezești odihnită cu adevărat.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau