Sarcina – 8 pasi de comunicare cu bebelusul tau

Ai asteptat cu nerabdare momentele in care bebe incepe sa se miste si sa isi faca simtita prezenta? Atunci este timpul sa incepeti sa aveti o relatie cu totul speciala.
Incepand cu luna a patra, auzul copilului este suficient de dezvoltat incat sa perceapa zgomotele din jur. Una dintre experienÅ£ele despre care s-a dovedit că se întipăresc primele în memoria copilului este vocea mamei, singura pe care o poate auzi ÅŸi din interior, ÅŸi din exterior. Studiile atesta faptul ca legaturile din timpul sarcinii au un efect de lunga durata asupra relatiei mama-copil.

Chiar te poate auzi?

Vocea ta este cel mai usor sunet pe care il poate detecta, pentru ca este cumva in casa'. Vorbeste-i si-i vei simti usoarele lovituri de raspuns'.

Hai sa ne cunoastem

De pe la 17 saptamani, bebe se misca – tu il vei simti cel mai probabil undeva in jurul varstei' de 20 de saptamani”. Profita si dialogheaza'- apasa usor pe zona unde ai simtit impunsatura, vei observa reactia de raspuns. Incet, incet veti reusi sa va cunoasteti.

Cam cum arata?

Multor mame (tatilor cu atat mai mult) le este greu sa vorbeasca asa, cu o burta. De-abia dupa a doua, a treia ecografie, atunci cand imaginile arata ceva ce seamana a bebelus, dialogul e mai usor. Dupa aflarea sexului si alegerea numelui, vorbesti deja cu un membru al familiei.

Fii relaxata!

Bebelusul se simte confortabil in piscina lui amniotica, dar vei observa ca este mai agitat atunci cand si tu esti. Senzatia va persista si mai mult dupa nastere, cumva, bebe preia toata starile tale.

Explica-i ce se intampla

Experimentele arata ca atunci cand mama are o suparare sau este speriata, ritmul cardiac al copilului se poate dubla. Vorbeste cu cel mic si explica-i cum te simti si ca emotiile tale nu au de ce sa il supere pe el.

Implica-l si pe tati

Desi vocea mamei este cea mai apropiata, timbrul vocal al tatalui pare sa obtina mai multe reactii de la bebe. Poate pentru ca sunetul este altfel, venind din afara. Implica-l si pe tati, inca din primele luni de sarcina.

Sa ascultam impreuna

Desi nu exista prea multe dovezi concrete ale faptului ca bebelusul va fi mai inteligent daca a auzit muzica pe vremea cand locuia in tine, Bach sau Mozart sunt recomandati pentru efectul lor calmant.

Liniste, va rog!

Desi viata ta se deruleaza oarecum pe aceleasi coordonate, niste schimbari tot vei face. Vei observa ca zgomotele dintr-un club, de exemplu nu-i priesc, nici agitatia. Asigura-i si lui putina liniste, munceste ca sa creasca.

 

 

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltarea sarcinii