În sarcină: ce să NU lipsească din meniul tău

Sarcina poate fi o scuză pentru a mânca cât doi. Dar atunci când ești însărcinată, trebuie să-ți alegi cu grijă alimentele: ele trebuie să fie bogate în vitamine și sărace în zaharuri procesate și grăsimi. Altfel, vei lua prea mult în greutate, fără a asigura bebelușului nutrienții de care are nevoie.Uite ce să NU lipsească din meniul tău în sarcină.

 

Ouă– o importantă sursă de fier și vitamina B12, colină. Ouăle sunt foarte bogate în proteine, necesare pentru creșterea și dezvoltarea fătului, și conțin omega-3, zinc și luteină. În ouă se află adevărate depozite de vitamina A, K, E, vitamine din grupul B, acid folic, forfor, fier, cupru, magan, iar coaja ouălor conține foarte mult calciu și magneziu.

Semințe de floarea soarelului – bogate în acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, dar și în magneziu, vitaminele A, B, D, E și K, calciu, fier, potasiu și zinc.

Iaurt – alege variantele degresate: conțin tot atât calciu precum versiunile mai grase

Pâine din fâină integrală – bogată în fibre și vitamine din grupul B, eliberează încet carbohidrații, conferind mai multă energie organismului. Uite 3 alimente care îți conferă energie în sarcină.

Uleiul de măsline – sursă de acizi grași esențiali Omega-3, foarte importanți în funcționarea celulelor și pentru dezvoltarea creierului și văzului viitorulului bebeluș.

Cereale intergrale – o sursă importantă de vitamina B, acid folic (care previne defectele de tub neural la bebeluș)  și fier

Cartofi dulci – bogați în calciu, vitamina C, vitamina A și betacaroten

Broccoli – bogat în acid folic, calciu și magneziu, care sunt esențiale pentru buna dezvoltare a oaselor.

Fructe uscate –furnizează cantități importante de fier, acid folic, potasiu, calciu și magneziu și te feresc de constipație

Banane – bogate în potasiu, ajută la reglarea nivelului de fluide din corp.

Fructe de pădure– bogate în vitamina C, ajută la fixarea fierului în organism.

Apă – hidratarea este sențială pentru tine și bebeluș și  te ajută să previi infecțiile urinare, foarte des întâlnite în timpul sarcinii

 

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie