Sarcina – Uleiuri esentiale de evitat in timpul sarcinii

Uleiuri de aromoterapie ajuta la atenuarea simptomelor neplacute din timpul sarcinii, iar folosite in mod responsabil, te ajuta sa te bucuri de o sarcina linistita.

Insa, exista compusi din anumite uleiuri esentiale care au comportamente similare hormonilor datorita structurii lor moleculare Desi nu exista dovezi solide ale efectelor uleiurilor estrogene, este prudent sa eviti in timpul sarcinii uleiurile bogate in anetol, precum cel de fenicul si anason.

In primul trimestru nu folosi niciun fel de ulei esential pe piele. Pentru a te relaxa si a usura disconfortul poti folosi lotiuni si uleiuri de corp si produse de baie, toate nearomate.

Afla ce uleiuri esentiale sunt permise in timpul sarcinii. Care pot ajuta la ameliorarea durerilor, previn greata si disconfortul din timpul sarcinii.

Cele mai bune uleiuri esentiale in sarcina

Avocado (cu vitamina A, B si D) – pentru piele uscata si unele zone grase; este indicat sa fie diluat cu un alt ulei, pentru ca poate fi foarte tare si piscator.

Germeni de grau (trebuie diluat cu un ulei mai subtire, ca de exemplu cel de seminte de struguri) – este indicat pentru pielea uscata.

Uleiul din lemn de trandafir – este foarte relaxant, combate stresul si totodata este antiseptic.

Mandarin – stimuleaza circulatia limfei, are efect calmant, sedativ, previne aparitia vergeturilor si totodata este antiseptic.

Lemn de santal – are usoare efecte sedative, relaxeaza, combate stresul, este antidepresiv, antiinflamator, antispastic si amelioreaza cazurile de cistita aparute in timpul sarcinii.

Lavanda – uleiuri de lavanda sunt atidepresive, relaxante, elimina stresul, au efect antibiotic, analgezic, antiseptic si produc o stare de buna dispozitie.

Grapefuitul este recunoscut pentru proprietatile sale astringente si purgative. In plus, grapefuitul este un foarte bun stimulator limfatic, fiind recomandat in cazul retentiei de apa.

Musetelul este recomandat pentru efectele sale antiseptice, antiinflamatoare si antispasmodice. Uleiul esential de musetel este folosit pentru a calma durerile de cap, spate, dar si indigestia.

Chiparosul este recomandat pentru actiunea antiseptica, astringenta si antibacteriana pe care o exercita asupra organismului.Trebuie mentionat ca uleiul de chiparos nu trebuie folosit decat dupa luna a cincea de sarcina.

Eucalipt – antiinflamator, analgezic, antiviral, regleaza respiratia si elimina stresul.
 

 

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire