Scapa-ti copilul de colici si de problemele cu burtica

Multi bebelusi sufera de probleme cu burtica, fie ca este vorba despre colici sau reflux, ceea ce simte bebelusul este resimtit de intreaga familie.

Din pacate, bebelusii nu au alta modalitate de comunicare decat plansul sau tipetele si avand in vedere ca bebelusii elimina gaze de mai bine de 20 de ori pe zi, stiti si voi ce inseamna asta.

Iata cateva trucuri care pot ajuta bebelusul atunci cand are probleme cu burtica.

1. Schimba pozitia bebelusului
Incearca sa asezi bebelusul intr-o pozitie usor verticala atunci cand mananca pentru a preveni inghitirea aerului o data cu lapticul.

2. Genuflexiuni
Aseaza bebelusul pe spate si flexeaza-i genunchii pana incepe sa elimine gazele.

3. Masaj pentru burtica
Maseaza cu blandete burtica bebelusului, in sensul acelor de ceasornic. Atingerea ta si masajul ii vor face bine si il vor ajuta sa elimine gazele care ii fac probleme.

4. Biberoane anti-colici
Pentru bebelusii care sunt hraniti cu lapte praf, riscul de a face colici este si mai mare pentru ca biberoanele permit aerul sa intre o data cu lapticul in burtica bebelusului. Alege biberoane anti-colici, special concepute.

5. O baita buna
O baite calda este extrem de relaxanta pentru oricine si este valabil si  pentru bebelusi, asa ca atunci cand burtica ii face probeleme, pregateste-i o baita calda si ai sa vezi ca se va simti mult mai bine.

6. Ai grija la dieta
Daca alaptezi, anumite mancaruri pe care le consumi ii pot cauza disconfort bebelusului tau asa ca incearca sa elimini din dieta ta, produsele cu potential alergen precum soia, lactatele sau graul si vezi daca bebelusul se simte mai bine.

7. Orele de masa
Este important ca intre mesele bebelusului sa existe o perioada de cel putin 2 ore si jumatate, optim fiind 3 ore pentru ca lapticul de la ultima masa sa aiba timp sa fie digerat si sa nu se amestece cu lapticul proaspat.

Sursa: blogs.babycenter.com
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul