Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Caracteristici generale
Perioada: 23 octombrie – 21 noiembrie
Planeta dominanta: Pluto
Element definitoriu: Apa
Verb caracteristic: a dori
Calitati: loialitate, hotarare
Culorile zodiei: rosu, violet
Pietre pretioase: hematit, topaz
Metale: fier, otel
Zi favorabila: marti
Numere norocoase: 3 si 5
Locuri prielnice: malurile apelor

Scorpioni celebri: Nadia Comaneci, Calista Flockhart, Demi Moore, Goldie Hawn, Grace Kelly, Hillary Clinton, Jamie Lee Curtis, Jodie Foster, Julia Roberts, Madame Curie, Mahalia Jackson, Meg Ryan, Vivien Leigh, Whoopy Goldberg, Winona Rider, Alain Delon, Albert Camus, Calvin Klein, D.A. Maradona, Eros Ramazotti, Friedrich Schiller, F.M. Dostoievski, Leonardo Di Caprio, Niccolo Paganini, Pablo Picasso, Pele, P. Diddy, Richard Burton

Personalitate
Copilul Scorpion este profund, pasional si intuitiv. Are perceptii subtile, e atras de mister, experiment si investigatie. Vrea sa stie totul despre viata, moarte, sex si felul cum functioneaza lucrurile. Trebuie sa i se dea explicatii logice si clare – inteligenta lui realista, analitica si deductiva le poate digera.

Fiind energic, curajos si dornic sa-si testeze puterile, nu poate fi crescut intr-o sera. Este preferabil sa fie invatat sa recunoasca pericolele, si nu fie impiedicat sa actioneze. Va deveni un adult fascinant, enigmatic, intens, exigent, framantat, insetat de absolut si cu o mare putere de concentrare pe scopurile propuse.

Genul de nume care i se potrivesc: nume rezonante, cu impact. Scorpionului poti sa-i alegi si nume rare, foarte vechi, cu un iz misterios, care sfideaza prin forta, dar si fruste, simple, primare (Scorpionul suporta tendintele extreme). Daca au atasata si o simbolistica spirituala, este si mai bine.

Ai putea sa incerci
Pentru fata: Anastasia, Casandra, Estera, Eva, Evelina, Gabriela, Ilinca, Ioana, Matilda, Mihaela, Ozana, Profira, Rebeca, Sanziana, Stefana
Pentru baiat: Anghel, Barbu, Codrin, Cazimir, Cezar, Damian, Darius, Gabriel, Iancu, Igor, Ironim, Mihai, Miron, Mitru, Pavel, Stefan, Traian

Cauta sa eviti numele prea comune (Ana, Elena, Andrei, Florin, Alexandru), cele „blande, care contin consoane moi sau multe vocale (de exemplu, Ionut, Madalin, Mugurel, Nina, Alin), siropoase (Minel, Viorel, Lelioara). Atentie: este o limita fina intre nume rare si cele care exprima mofturi, deplasate (Alphonse, Consuela).

Cum educi un copil Scorpion
– Indruma-l ferm, dar fara sa-l constrangi, si explica-i amanuntit tot ce vrea sa stie.
– Poarta-te conform principiilor pe care i le predici si, mai ales, nu-l minti!
– Da-i posibilitatea sa-si consume energia agresiva prin sport sau prin creatie.

Comportament:
Sunt mari sanse sa ai de-a face cu „copilul-problema, dar asta nu o spunem in defavoarea lui, ci intr-a ta! In mod sigur iti va scoate peri albi cu spiritul sau refractar la orice regula impusa de tine.

Nici macar berbecii sau leii nu sunt atat de independenti ca el, pentru ca micul scorpion are o perceptie foarte clara asupra a ceea ce vrea sa faca. El nu suporta pedepsele fara sens, actiunile ilogice ale adultilor, asa ca va trebui sa te controlezi mai intai pe tine.

Cel mai bine e sa fii pentru el un exemplu si sa-i cauti cate o ocupatie noua. Fire curioasa, dar si foarte energica, va fi mereu in miscare; daca devine prea obositor, cauta-i un loc unde sa faca sport si sa-si consume energia sau antreneaza-l in studierea unor diverse discipline.

Poate sa stea foarte bine cu scoala, pentru ca este si inteligent, si ambitios. Pe de alta parte, va trebui sa-l supraveghezi cu atentie, pentru ca are o atractie speciala pentru activitati riscante.Tinde si sa se poarte urat cu alti prieteni de joaca.

Poate deseori constati ca a avut dreptate sa-l pedepseasca pe unul sau pe altul, care a inceput conflictul, dar ar fi cazul sa le temperezi astfel de porniri..


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Caracteristici generale