Scrisoare catre viitoarea mea nora

Catre cea care se va indragosti de fiul meu,

Nu stiu cand iti voi da aceasta scrisoare; s-ar putea sa fie in vreo 20 de ani, poate la nunta voastra. Poate va fi intr-o zi ca oricare alta, cand voi simti ca asa trebuie.
Oricand o vei primi, sper sa fiu in viata si sanatoasa, incat sa ma pot bucura ca te-am cunoscut.

Acum pare ciudat sa scriu acest text. Fiul meu, baietelul meu, e sus in pat, infofolit intr-un pat mult prea mare pentru el si asta-mi aminteste cat e el de mic, inca.

L-am invelit cu multa dragoste intr-o patura mare, l-am sarutat cu drag pe frunte si am coborat sa scriu aceasta scrisoare, adresata tie.

Am auzit de atatea ori incat sa invat pe dinafara ca baietelul meu va creste mult mai repede decat ma astept.
In scurt timp nu va mai incapea in pat, apoi, pe nesimtite, va dormi intr-un alt pat, intr-o alta casa, departe de mine.

Undeva in drumul lui, te va intalni pe tine. Iar atunci totul se va schimba…

Momentan ma alege pe mine. Cu mine se joaca cu masinutele, pe mine ma roaga sa-i citesc. Ii place cum ii pregatesc de mancare mult mai mult decat ce primeste de la gradi, iar de la mine vrea ultimul pupic seara, la culcare.

Insa intr-una din zile te va alege pe tine. Va vrea sa-si petreaca timpul liber cu tine, va trai orice aventura alaturi de tine, iti va gati tie.

Acum, i se lumineaza ochii cand ma zareste. Privirea de pe fata lui, cand ma vede ca-l astept sa-l iau de la gradi nu o voi uita prea curand.

Insa intr-una din zilele astea, ochii lui vor sclipi dupa tine. Iti va privi mainile, se va uita cu drag la fata ta si va avea poze cu tine la el pe birou.

Acum, eu sunt eroina din povestea lui. Mie-mi cere ajutorul, pe mine ma roaga sa opresc ploaia; langa mine se culcuseste cand e bolnavior.

Intr-una din zile, tu vei deveni eroina din firul lui narativ. Ne va pune amandurora o intrebare, vom da poate raspunsuri diferite si te va asculta pe tine, nu pe mine. Vei fi cea care, in continuare, il vei ajuta sa descopere lumea, vei fi cea care il va ajuta atunci cand nu se simte bine.

Acum, si eu si tatal lui il invatam despre bunatate, despre cum trebuie sa ii trateze pe ceilalti si cum sa ii respecte pe cei din jurul lui. Cum sa asculte, cum sa ajute si cum sa ceara ajutor atunci cand are nevoie.

Iar intr-una din zilele astea, sper sa te copleseasca cu respectul si bunatatea lui.

Acum planific petreceri pentru zilele de nastere si incerc sa-i fac sarbatorile si fiecare noua experienta cat mai magice.

Intr-una din zile, ii vei aminti sa imi dea un telefon de ziua mea.

Acum, pentru el „acasa” e langa mine.

Candva, „acasa” va fi unde esti tu.

Iar tie, persoanei de care fiul meu s-a indragostit, iti promit sa te iubesc si eu.
Pentru ca tu vei intelege exact ce se ascunde in spatele acelor ochi sclipitori, tu vei adora sa ii auzi vocea, asa cum si eu iubesc asta.

Asa ca, momentan, el e cu mine si ma bucur de el cat pot de mult, de fiecare pupic si fiecare imbratisare.

Intr-o zi insa, cand va fi cu tine, sa stii ca sunt mandra de amandoi. Mandra de el, pentru persoana care a devenit, mandra de persoana pe care si-a ales-o sa o aiba alaturi, dar mai ales, mandra ca sunt mama lui.

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie