Scrisoarea deschisă a unui tată către fetița lui

Implicarea taților în educația fetițelor este foarte importantă și este bine ca ei să nu ezite să abordeze subiecte delicate cu fiicele lor.

De cele mai multe ori însă, mamele sunt cele care sunt mai apropiate de fete și tot ele aduc în discuție problemele considerate de tați tabu.

Tocmai din acest motiv, o scrisoare deschisă a unui tată către fiica lui poate fi considerată un exemplu:

'De curând, eu și mama ta am vrut să căutăm ceva pe Google. Înainte de a scrie întrega întrebare, motorul de căutare ne-a sugerat câteva variante în funcție de cele mai populare căutări. Prima în acest top era 'Cum să-i menții interesul unui bărbat?'

Am tresărit! Am parcurs cu privirea câteva dintre articolele găsite după această căutare, despre cum să fii sexy, când să-i duci bere, când să-i duci un sendviș și cum să-l faci să se simtă superior.

M-am enervat foarte tare!

Micuța mea, acesta nu este, nu a fost și nici nu va fi vreodată scopul tău: 'să-i menții lui interesul'.

Singurul lucru pe care trebuie să-l știi tu, în adâncul sufletului tău nezdruncinat și neatins de dezamăgiri și respingeri, este că ești o persoană demnă de interes. ( Dacă vei ține cont de faptul că oricine este demn de interes, bătălia cu viața este parțial câștigată. Dar ăsta va fi subiectul unei alte scrisori).

Trebuie să ai încredere în tine și să crezi că ești o persoană demnă de interes și, astfel, vei fi atrăgătoare în cel mai important mod cu putință. Vei atrage un băiat care va fi capabil să fie interesat de tine și care va dori să-și petreacă viața investind tot interesul lui în tine.

Micuța mea, vreau să-ți spun că acest băiat nu va avea nevoie să-i menții tu interesul, pentru că el știe că tu ești interesantă.

Nu-mi pasă dacă acest băiat își pune coate pe masă la cină, atât timp cât își pune și privirea pe chipul tău și va admira felul simpatic în care îți strâmbi nasul când râzi. Și nu-și mai putea lua privirea de la tine.

Nu-mi pasă dacă nu va ști să joace golf cu mine, atât timp cât se va juca cu copiii voștri și va recunoaște mândru că ei seamănă cu tine.

Nu-mi pasă dacă nu-și urmează interesul portofelului, atât timp cât își urmează inima și aceasta îl va aduce mereu la tine.

Nu-mi pasă dacă este puternic, atât timp cât îți va lăsa spațiul necesar să-ți manifești tu tăria din inima ta.

Nu-mi pasă cum votează, atât timp cât se trezește în fiecare dimineață și te alege pe tine ca fiind cea mai importantă persoana din casa voastră și inima lui.

Nu-mi pasă de culoarea pielii lui, atât timp cât va picta pânza vieții voastre cu răbdare, sacrificiu și tandrețe.

Nu-mi pasă ce religia va avea sau că nu va avea niciuna, atât timp cât este educat să respecte ceea ce este sfânt în viața asta, iar fiecare clipă din viața voastră împreună o va considera sfântă.

În final, micuța mea, dacă vei întâlni băiatul acesta și eu nu voi avea nimic în comun cu el, trebuie să știi că totuși vom împărtăși cel mai important interes: 'TU'.

Pentru că, până la urmă, micuța mea, singurul lucru pe care trebuie să-l faci ca să-i menții lui interesul este să fii tu.

Al tău etern interesat,

Tata'

Sursa:lifeasmama.com.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau