Scrisoarea lui Albert Einstein catre fiica sa

La sfarsitul anilor 1980, Lieserl, fiica faimosului geniu Albert Einstein, a donat 1.400 de scrisori scrise de tatal sau, cu mentiunea ca acestea sa nu fie publicate decat la 20 de ani de la decesul sau.

 
Aceasta este una din acele 1.400 de scrisori ale lui Albert Einstein si a fost scrisa pentru fiica sa Lieserl Einstein.
'Cand am propus teoria relativitatii, foarte putini au fost cei care m-au inteles si ceea ce vreau sa dezvaluiesc si sa transmit acum, s-ar putea, ca si si atunci, sa fie neinteles si supus prejudecatilor.
Te rog sa pazesti scrisorile cat este necesar, ani, zeci de ani, pana cand societatea este suficient de avansata sa accepte ce voi explica mai jos.
Exista o forta incredibil de puternica, ce pana acum, nu si-a gasit o explicatie formala. Este o forta care include guverne dar si pe altii si se afla chiar si in spatele fenomenului care opereaza universul si nu a fost inca identificat.
Forta universala este IUBREA.
Cercetatorii au cautat o teroie unificata a universului insa au uitat cea mai puternica forta nevazuta.
Iubirea inseamna Lumina, care ii lumineaza pe cei ce o primesc. Iubirea inseamna gravitate, pentru ca ii face pe oameni sa fie atrasi de alti oameni.
Iubirea inseamna putere, pentru ca inmulteste ceea ce avem si permite umanitatii sa nu dispara in egosimul orb. Iubirea deshide si destainuie.
Pentru iubire traim sau murim
Iubirea este Dumnezeu si Dumnezeu este Iubirea.
Aceasta forta explica tot ceea ce da sens vietii. Aceasta este variabila pe care am ignorat-o mult prea multa vreme, poate pentru ca ne este teama de iubire pentru ca este singura energie din univers pe care omul nu a invat sa o controleze.
Pentru a-i da vizibilitate dragostei, am facut o simpla substitutie in cea mai faimoasa ecuatie a mea.
In loc de E=mc2, acceptam ca energia cu care vindecam lumea, poate fi obtinuta prin dragoste multiplicata la viteza lumnii la patrat, astfel ajungem la concluzia ca iubirea este ea mai puternica forta care exista, pentru ca nu are limite.
Dupa esecul umanitatii de a controla celelalte forte ale universului care s-au intors impotriva noastra, este imperativ si urgent sa ne hranim cu un alt fel de energie.
Daca vrem ca specia noastra sa spuravietuiasca, daca vrem sa gasim sensul vietii, daca vrem sa salvam lumea si toate vietuitoarele care traiesc, iubirea este singurul raspuns.
Poate ca nu suntem inca pregatit sa facem o bomba din dragoste, un dispozitiv suficient de puternic care sa distruga in totalitate ura, egoismul si lacomia care au devastat planeta.
Totusi, fiecare individ poarta in el un mic, dar foarte puternic generator de iubire, a carui energie asteapta sa fie eliberata.
Cand vom invata sa dam si sa primim energia universala, draga mea Lieserl, vom putea firma ca dragostea invinge totul, este capabila sa depaseasca totul si orice, pentru ca dragostea este chitesenta vietii.
Regret tare ca nu am putut sa exprim ce se afla in inima mea, care a batut in liniste pentru tine, toata viata mea. Poate e prea tarziu sa imi cer iertare, insa avand in vedere ca timpul este relativ, trebuie sa iti spun ca te iubesc si ca multumita tie, am ajuns la raspunsul final.
Tatal tau,
Albert Einstein'
Sursa: wearelightbeings.wordpress.com
Foto: 123rf.com
Text: Simona David

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie