Scrisoarea unui nou nascut catre parintii lui

Viata cu un nou nascut este un carusel de emotii, de senzatii de bucurie si coplesire ce adesea se alterneaza. Fiecare parinte trece printr-o perioada in care e ingrijorat, isi pune intrebari si simte ca nu face fata.

Iata insa ce ne place sa ne imaginam ca ar spune un nou-nascut parintilor sai, pentru a-i ajuta sa vada lucrurile mai clar si sa treaca peste momentele dificile. Scrisoarea unui nou nascut catre parintii lui, cateva idei pe care orice proaspat parinte trebuie sa le citeasca si sa tina cont de ele:

Scrisoarea unui nou nascut catre parintii lui

Draga mami si tati,

Va rog sa pastrati aceasta scrisoare de la mine undeva unde sa o puteti citi si reciti cand lucrurile devin mai grele si va simtiti coplesiti.

Va rog sa nu va asteptati la mare lucru din partea mea, ca nou nascut, si nici la mare lucru din partea voastra, ca proaspeti parinti. Acordati-ne amandurora sase saptamani ca pe un cadou.

Sase saptamani in care eu sa cresc, sa ma dezvolt si sa intru intr-o rutina pe care o puteti anticipa si sase saptamani pentru ca voi sa va odihniti cat puteti de mult, sa va relaxati si sa permiteti corpului sa revina la normal.

Va rog sa ma hraniti atunci cand mi-e foame. In pantecul tau, mama, n-am simtit niciodata foame si nici nu inteleg conceptul de ceasuri si timp, cum functioneaza ele.

Va rog sa ma tineti in brate, sa ma alintati si sa ma coplesiti cu pupici. In pantecul tau, mama, intotdeauna eram tinut strans si pana acum n-am fost singur.

Sa ma iertati daca plang mult. Nu sunt un mic tiran trimis sa va faca viata mai grea. Singurul mod in care va pot transmite ca nu sunt fericit e plansul. Intelegeti-ma si, in scurt timp, pe masura ce cresc, voi putea sa comunic mai usor cu voi.

Va rog sa incercati sa imi acordati timp si sa observati cine sunt, cu ce sunt diferit de voi doi si cat de multa bucurie va pot aduce in viata. Urmariti-ma indeaproape si va voi lasa sa vedeti ce lucruri ma alina, ma consoleaza si imi fac pe plac.

Va rog sa va amintiti ca sunt destul de rezistent si voi putea face fata majoritatii greselilor pe care le veti face cu mine. Cat timp le faceti din dragoste, nu ma veti rani.

Va rog sa nu fiti dezamagiti cand nu sunt bebelusul ingeras pe care il asteptati si nici de voi sa nu fiti dezamagiti ca nu sunteti parintii perfecti.

Va rog sa aveti grija de voi. Mancati bine si saantos, odihniti-va si faceti activitate fizica, astfel incat atunci cand sunteti cu mine sa puteti avea energia si rabdarea pentru a ma ajuta sa cresc. Leacul pentru un copil agitat e o mama odihnita.

Va rog sa aveti grija si de relatia voastra, unul cu celalalt, chiar si dupa ce apar eu. La ce e bun timpul petrecut in familie cand nu mai e o familie in care sa ti-l petreci?

Intotdeauna ganditi-va in perspectiva. Voi fi atat de mic pentru o perioada scurta de timp, desi poate va parea o vesnicie. Desi poate v-am intors vietile pe dos, amintiti-va ca in scurt timp toate vor intra pe fagasul lor.

Si bucurati-va de mine. Niciodata nu voi mai fi atat de mic ca acum.

Citeste si: Scrisoarea unei mame pentru copilul sau


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul