Sfaturi pentru femeile insarcinate

Fa-ti sarcina mai placuta urmand urmatoarele sfaturi.

-Evita fumatul, alcoolul si bineinteles drogurile, deoarece acestea au consecinte seriose asupra bebelusului.

-Inscrie-te la cursuri prenatale. Perioada ideala pentru a te inscrie la aceste cursuri este intre a douazecea si a douazeci si cincea saptamana de sarcina.

-Iesi des in natura, aerul curat iti va face bine atat tie cat si bebelusului

-Ia lucrurile mai usor. Chiar daca esti o fire care trebuie sa detina controlul, pentru a avea o sarcina mai usoara si pentru a avea o nastere mai usoara, trebuie sa ai o atitudine mai relaxanta si sa nu te consumi pentru orice.

-Asculta muzica linistitoare. Acelasi gen de muzica pe care il asculti in timpul sarcinii, il poti pune si mai tarziu bebelusului, pentru a-l calma atunci cand plange sau nu vrea sa doarma.

-Comunica cu bebelusul pe toata durata sarcinii: vorbeste-i, citeste-i povesti, pune-i muzica, bate usor cu degetele in burtica pentru a vedea cum reactioneaza.

-Roaga-ti sotul sau o prietena sa-ti meseze mainile si picioarele. Acest lucru va intensifica circulatia si te va relaxa.

-Daca bebelusul sughita in uter, este posibil sa fie predispus colicilor. Suplimenteaza aportul de magneziu in acest caz.

-Fa un tur al materinitatii', de preferat la mai multe spitale si hotaraste unde iti place mai mult si unde ti-ar placea sa vina pe lume bebelusul tau.

-Aprovizioneaza-ti congelatorul si camara, facand portii suplimentare, pentru ca iti va fi greu sa gatesti in primele saptamani dupa nastere

-In ultimele doua saptamani de sarcina, nu te epuiza alergand in toate partile sau muncind, dar nici nu sta inchisa in casa gandindu-te la cum va fi nasterea, ci incearca sa ai activitati cat mai relaxante. Iesi in aer liber, intalneste-te cu prietenii.

-Fa o lista cu telefoane pentru partenerul tau, pentru a anunta nasterea bebelusului celor carora vrei sa le impartasesti acest eveniment.

Sursa: Ghidul complet al sarcinii si nasterii', Ed. Niculescu
Foto: Dreamstime

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltarea sarcinii