Sfaturi utile pentru baita bebelusului

Daca am face un sondaj de opinie, iar bebelusii ar putea vorbi, probabil ca ne-ar spune ca baita este unul dintre momentele cele mai asteptate ale zilei.

Baita reprezinta si un moment relaxant pentru bebelus dupa toate aventurile de peste zi. Imagineaza-ti cat de multe trebuie sa invete bebelusul in fiecare zi, ce situatii stresante (nu uita ca totul e nou pentru el) are de infruntat in fiecare zi.

Baia reprezinta, deci, un ritual de linistire dupa o zi plina, iar apa calduta si zambetele parintilor induc o senzatie de relaxare.

Dupa ce treci de emotiile cu care vine prima baita a bebelusului, cu siguranta, ora de baita va deveni unul dintre momentele preferate ale zilei, atat pentru bebe cat si pentru tine.

Ce trebuie sa stii despre baita bebelusului

Pana la caderea bontului ombilical vei spala bebelusul folosind un prosop moale, umezit si insistand in zonele de pliuri.

Dupa primele 6 luni, bebelusul tau poate fi mutat in cadita pentru adulti. Poti pune in cada un scaunel special pentru bebelusi, care sa previna alunecarea sau un covoras antiderapant.

Copiii mici pot sa dezvolte uneori o frica subita' de baie, de cele mai multe ori dupa o schimbare in rutina lor zilnica sau de atingerea unui nou prag in dezvoltarea cognitiva, un prag care permite bebelusului sa faca anumite conexiuni.

Sfaturi practice pentru baita bebelusului

CONȚINUT VIDEO BABY UNICA
  • Temperatura in camera de baie trebuie sa fie de 24°C
  • Temperatura apei trebuie sa aiba maxim 36 – 37°C;
  • Baia nu trebuie sa dureze mai mult de 15-20 de minute.
  • Zonele genitale se spala la finalul baitei.
  • Sterge pielea celui mic prin tamponare, nu frecare, pentru a preveni iritatiile.

Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familii tinere