Si-au primit copilul inapoi, dupa ce l-au abandonat in padure

Doi tineri din Judetul Prahova, care in urma cu 4 ani si-au abandonat bebelusul in padure la scurt timp dupa nastere, au reintrat in drepturile parintesti dupa o decizie judecatoreasca, potrivit Adevarul.ro.

Silvia Pîta si Cristian Iordache, in varsta de 27, respectiv 28 de ani, si-au abandonat in 2012 bebelusul in varsta de doar 3 zile la marginea unei paduri.

Pentru aceasta fapta, cei doi au fost condamnati la 2 ani de inchisoare, incadrarea fiind de tentativa de omor.

In 2012 bebelusul a fost salvat de un trecator, care l-a gasit aproape inghetat si in mare pericol.

In urma consultului medical, s-a constatat ca temperatura nou-nascutului coborase pana la 27 de grade.

In urma eforturilor depuse de medici, bebelusul de 3 zile a supravietuit, iar parintii au putut fi gasiti cu usurinta, deoarece copilul avea inca atasata bratara din maternitate.

Parintii, absolventi de studii superioare

Cei doi parinti au socat o intreaga comunitate, dat fiind faptul ca amandoi erau absolventi de studii superioare.
Acestia au ispasit doar jumatate din pedeapsa, apoi au fost eliberati, insa DGASPC ii decazuse din drepturile parintesti, iar copilul fusese dat in grija bunicilor din partea tatalui.

In mai 2016 cuplul s-a casatorit, amandoi si-au gasit locuri de munca si au dovedit ca s-au reintegrat in societate.

In luna iunie a acestui an s-a dispus reintegrarea copilului de 5 ani in familia parintilor care l-au abandonat, motivand ca este firesc ca minorul sa creasca in familia biologica.

„DGASPC Prahova a considerat că era firesc ca minorul să crească alături de părinţii biologici. Astfel că, după ce părinţii au făcut demersurile pentru reintegrarea în familie a minorului, până atunci aflat în plasament la bunicii paterni, a avut loc o anchetă socială, iar raportul a fost unul favorabil lor. S-a constatat că părinţii s-au reabilitat, sunt căsătoriţi legal, au un venit stabil. Au şi recunoscut că au avut un moment de rătăcire pus pe seama vârstei, au conştientizat că au greşit şi şi-au exprimat dreptul de a-şi creşte copilul cu care au ţinut legătură în permanenţă, a declarat Corina Nicola, purtător de cuvânt al DGASPC Prahova, pentru Adevarul.ro.

Sursa imagine: Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie