Sindromul Alice in Tara Minunilor

Sindromul Alice in Tara Minunilor este o afectiune neurologica care afecteaza perceptia, cauzand dezorientare si deformarea simturilor.

Sindromul Alice in Tara Minunilor poate fi declansat de o cantitate anormala de electricitate in corp, astfel ca semnalele transmise de la creier catre ochi sunt deranjate si se manifesta printr-o serie de simptome care includ halucinatii, pierderea notiunii timpului si o imagine de sine distorsionata in care anumite parti ale corpului sunt percepute disproportionat.

Adesea diagnosticat in copilarie, Sindromul Alice in Tara Minunilor a fost descoperit in 1955, de psihiatrul John Todd, care i-a dat aceasta denumire inspirat de personajul Alice din cartea „Alice in Tara Minunilor”, scrisa de Lews Caroll. Simptomele resimtite de pacientii diagnosticati cu aceasta afectiune sunt foarte apropiate de tot ceea ce a experimentat personajul din poveste: perceptie alterata a coprului sau si a obiectelor din jur si migrene cu intesitate ridicata.

Sindromul Alice in Tara Minunilor a fost ocazional asociat cu mononucleoza, iar in urma testelor efectuate, la unii pacienti s-au descoperit probleme la nivel vizual. Majoritatea bolnavilor avea un istoric familial de migrene sau sufereau chiar ei de migrene.

Printre factorii declansatori ai sindromului Alice in Tara Minunilor se afla migrenele, stresul, tumorile cerebrale, infectia cu virusul Eptein-Barr (virusul responsabil de mononucleoza), consumul de droguri, epilepsie sau o infectie puternica.

Episoadele de manifestare a afectiunii sunt de scurta durata dar pot sa apara de mai multe ori pe parcursul unei zilei, fara posibilitatea de a prevedea debutul. In urma unui RMN realizat in timpul unui episod, s-a constata ca activitatea electrica ridicata de la nivel cerebral determina o circulatie sanguina anormala in zonele cerebrale care controleaza vederea si proceseaza textura, forma si marimea.

In ciuda manifestarilor care par inspaimantatoare, nu exista un tratament pentru Sindromul Alice in Tara Minunilor deoarece in general, aceste manfestari dispar o data cu inaintarea in varsta, existand doar cateva cazuri de adulti cu manifestari ale sindormului Alice in Tara Minunilor.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau