Studiu: Copii nascuti in septembrie au mai mult succes in viata

Potrivit unui studiu desfasurat la Universitatea Northwestern din Toronto, in colaborare cu Universitatea din Florida, luna nasterii este un bun indicator al succesului in scoala pe viitor. Astfel, conform studiului, copiii nascuti in luna septembrie au o mai mare sansa sa aiba succes in scoala.

Copii nascuti in septembrie au mai mult succes in viata

Aparent, copiii nascuti in luna septembrie au un avantaj academic in fata tuturor celorlalti deoarece in foarte multe tari ziua de incepere a gradinitei si a scolii este 1 septembrie.
Acest lucru inseamna ca adesea copiii nascuti in luna septembrie sunt cei mai mari si cei mai dezvoltati din clasa.

Fireste, copiii nascuti in septembrie, pe parcursul lunii, nu au implinita varsta necesara, asadar mai asteapta un an

La polul opus, copiii nascuti in luna August sunt cei cei mai mici cand intra la scoala si sunt cel mai putin maturizati si dezvoltati.

Varsta la care merg la scoala nu le afecteaza doar rezultatele academice

Acest avantaj, desi incepe la varsta de 5 ani, continua pana mai tarziu in viata.

Cercetatorii au concluzionat ca acei copii care sunt nascuti in septembrie au o mai mare probabilitate de a frecventa o facultate ulterior si sunt mai putin predispusi la a duce o viata in afara legii pana cand devin adulti.

Asadar, conform studiului, luna in care este nascut copilul, si deci, diferenta de varsta la inceperea gradinitei sau a scolii, poate afecta nu doar rezultatele academice, ci si comportamentul lor.
Desigur, o solutie in aceasta situatie poate fi tinerea unui copil nascut in august pe loc un an, daca nu a implinit deja varsta de 7 ani pana la 31 august.

Citeste si: Copii celebri născuți în septembrie

Sursa imagine: 123rf

Studiul citat: School Starting Age and Cognitive Development

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau