Suplimente nutritionale – tot ce trebuie sa stii despre ele

Au sau nu bebelusii si copiii nevoie de suplimente nutritionale? – este intrebarea in jurul careia s-au nascut controverse aprinse.

Cei mai multi dintre medici recomanda suplimente nutritionale, vitamine, minerale, in special fier, dupa primele patru luni de viata, odata cu inceperea diversificarii alimentatiei ( introducerea primelor alimente solide).

In teorie, pana atunci, laptele matern asigura necesarul nutritional pentru bebelus. Alti medici insista insa asupra faptului ca vitaminele si mineralele nu se gasesc in proportii standard ideale, ci sunt reprezentate in laptele matern, in functie de starea de sanatate a mamei si , evident, de propria ei alimentatie.

De la bebelus si pana la adolescent, in functie de perioada de dezvoltare, copiii au anumite nevoi vitaminice care sunt necesare pentru cresterea lor echilibrata.
Pe masura ce cresc, alimentatia se diversifica si incep sa apara preferinte alimentare, care nu sunt mereu bogate in toti nutrientii zilnici necesari, iar in astfel de situatii, deficitul nutritional trebuie compensat cu ajutorul suplimentelor cu vitamine.

Ce trebuie sa stii inainte de a administra multivitamine copilului?
•asigura-te ca multivitaminele sunt pentru grupa de varsta in care se incadreaza micutul;
•nu folosi multivitaminele ca inlocuitor pentru o nutritie echilibrata si sanatoasa;
•nu inceta sa oferi copilului alimente bogate in vitamine si minerale, chiar daca ii administrezi si pe cale artificiala suplimente nutritionale.

Suplimentele cu vitamine sunt esentiale pentru intarirea imunitatii copilului si protejarea lui de infectii si afectiuni grave.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nutritie