Noi am fost crescuți de părinți care ne-au spus să mâncăm tot din farfurie și nici nu ne mai amintim de vremurile când noi eram juniori și făceam mofturi la mâncare. Pentru un părinte, puține lucruri sunt mai frustrante pentru decât situația în care cel mic nu vrea să mănânce. Copiii trec prin perioade de
Aceste rulouri calde cu banane, miere şi scorţişoară sunt sănătoase, dar şi pe placul copiilor: crocante şi dulci! Încearcă şi tu reţeta! Ingrediente: > 250 g cremă de brânză slabă > 2 linguriţe sirop de agave sau miere > ½ linguriţă scorţişoară > 4 lipii sau tortillas, din făină integrală Mod de preparare: Lipiile
Cele mai mari greşeli pe care le facem ca părinţi nu ţin de educaţie sau de relaţionare. Cel mai mult şi cel mai des greşim când îi avem pe copii la masă… 1. La masă sau la joacă? Porneşti de la premisa că dacă-l laşi cu jucăria preferată la masă, va mânca mai mult,
Ingrediente: Pentru aluat: â–º 200 g unt â–º o lingurita chimen â–º un praf sare â–º 4 linguri smantana sau iaurt â–º 300 g faina Pentru umplutura: â–º 4-6 rosii cherry â–º 300 g bacon â–º 300 g mozzarella â–º busuioc proaspat â–º cimbru uscat si macinat â–º pesmet â–º patrunjel Preparare: Se
Ingrediente: salata icre de crap salata de vinete vinete cu maioneza cascaval salam masline paine feliata Preparare: Cu ajutorul figurinelor inima si stea din setul pentru prajituri se decupeza feliutele de paine. Acestea se prajesc la prajitor si se ung dupa preferinta cu diverse salate. Eu am folosit: salata icre de crap, salata de vinete,
Ingrediente: – 1 piept de pui dezosat si fara piele – 100 gr. branza de vaci – 100 gr. branza burduf – 1 ou – sare, piper – marar proaspat – ulei (pentru prajit) – 1 paharut vin alb Preparare: Pieptul de pui se spala, se usuca bine cu un servetel, se imparte in doua,
Ingrediente: rondele de ananas bucatele de banana, mar si piersica cateva patratele de ciocolata amaruie putin unt cateva linguri de lapte Preparare: Se incinge o tigaie gratar curata si se unge cu putin unt. Se aseaza frigaruiele cu cubulete de fructe sau rondelele de ananas. Ananasul trebuie sa fie rondele, nu cubulete si il crestati cu
Ingrediente: mamaliga de o zi putina branza bucatele mici de cabanos 1 ou 1 lingura de faina 1 lingura de susan ulei Preparare: Am facut niste buline in palma si la mijloc am introdus fie bucatele de cabanos, fie de branzica. Le-am dat prin ou batut cu sare si apoi faina si iar ou si
Ingrediente: 2 dovlecei, 3 linguri de unt, 3 linguri de faina, 3 oua, telemea rasa, o ceasca de lapte, 4 linguri de smantana, 3 catei de usturoi, sare, piper, marar, pesmet Preparare: Dovleceii se fierb intregi, cand se racesc ii dam pe razatoare si ii scurgem de apa. Separat, se pregateste un sos sos Bechamel
Ingrediente: Pentru aluat: 1 pahar apa, 1 pahar lapte, 1/4 pahar ulei, sare, drojdie, faina cat cuprinde Preparare: Pregatim un aluat pe care il lasam la dospit o ora. Umplutura de branza: amestecam branza telemea sarata data pe razatoare, 2 oua batute bine, marar. Umplutura de varza: 3 cepe le tocam si le calim in
Ingrediente: rosii castraveti masline negre si verzi marar unt cas branza proaspata salam Preparare: Rosiile, salamul, castavetii si casul se taie felii. Branza proaspata se amesteca cu untul si se tavalesc prin marar. Se orneaza cu masline si stegulete.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui 10 oua maoineza Preparare: Se pun la fiert ouale, la fel se face si cu pieptul de pui. Dupa ce sunt fierte se scot si se lasa un pic la racit. Ouale se decojesc si se taie cu mare atentie pe jumatate. Galbenusurile se opresc intrun bol. Pieptul de
Ingrediente: 1 dovlecel mare, sare, piper, 3 oua, pesmet, 2 rosii, patrunjel verde, usturoi, ulei. Preparare: Spalam dovlecelul, il curatam de coaja, il taiem in felii mai groase si il lasam sa se scurga de apa doua ore la frigider. Batem bine oul cu sare. Luam fiecare felie de dovlecel si o trecem prin pesmet
Ingrediente: 5 oua 1 cutie pate (100 gr) 2 linguri maioneza 2 linguri mustar masline morcov gogosari marar Preparare: Se fierb ouale si cand sunt gata se tin putin in apa rece, pentru a se curata mai usor. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei cand se pun la fiert, altfel exista riscul sa se
Ingrediente: 2 pachete unt (margarina) 300 ml lapte 1200 gr faina 50 gr drojdie de bere 200 gr cascaval 2 oua susan/mac o lingurita sare Preparare: 400 gr faina, untul, cascavalul ras, ouale, laptele, susanul/macul, sarea si drojdia dizolvata in 3-4 linguri lapte, se amesteca bine. Se mai adauga 400 gr faina si se amesteca
Ingrediente: 500 g faina 250 ml lapte 50 g drojdie 1/2 lingurita sare 1 lingurita zahar 5 linguri ulei pasta tomate/ketchup oregano cascaval salam/carnita 1 galbenus de ou Preparare: Dizolvati drojdia in lapte, adaugati zahar, sare, ulei si apoi faina, amestecand. Framantati bine si intindeti aluatul cu sucitorul pe masa unsa cu ulei. Ungeti foaia
Ingrediente: 5 kg gogosari, 5 kg vinete, 3 kg rosii, 1 kg ceapa, 1 l ulei, 2 kg ghebe (ciuperci), 1/2 kg morcov, 1 1/2 borcan mare de bulion, sare, piper Preparare: Se coc vinetele si gogosarii, se curata si se toaca marunt; rosiile se curata de coaja si se taie cubulete, ghebele se fierb
Ingrediente: 1 ardei mare gras rosu 3 ardei capia 2 felii branza de oi/cascaval tare 2 rondele cascaval Dalia 2 felii salam uscat mare sunculita marar verde 1 ou 3 linguri faina 3 linguri pesmet sare Preparare: Se spala ardeiul gras si se taie in 4. Se coc putin bucatile de ardei si se dau
Ingrediente: Pt. aluat: 500g faina; 1 ou; 1 varf lingurita sare; 240 ml apa calduta Pt. umplutura: 500 g carne porc sau pui toccata; 1 ceapa rasa; sare, piper verdeata (marar, patrunjel); 1 lg boia dulce. Pt. sos: 2 pahare iaurt; 2-3 catei de usturoi pisati; sare; 100 g unt; un praf de boia iute.
Ingrediente: 8 buc file de piept de pui, 100 ml vin alb, 500 g spanac, sare, piper, 2-3 linguri susan, 1 ou, 2-3 linguri pesmet Preparare: Iei bucatile de piept de pui, le sarezi, le piperezi si pui in mijlocul fiecareia cate 1 lingurita de spanac, gata fiert si tocat fin. Rulezi fileurile si le