Ingrediente: Pentru budincă: • 300 g orez • 200 g zahăr • 1 l lapte • 1 plic budincă de vanilie • 4 ouă • 300 g căpșuni • 1 plic zahăr vanilat • un praf de sare • 1 lingură pesmet • unt pentru uns tava Pentru sosul de căpșuni: • 4 căni căpșuni
Ingrediente: 1 kg carne de pui 3 cepe 2 ardei kapia 2 morcovi 1 ardei iute 200 g rosii in suc propriu o legatura patrunjel ulei sare piper boia dulce Preparare: Turnam cateva linguri de ulei intr-o cratita, o asezam pe foc si punem bucatile de pui in uleiul incins. Prajim puiul pe ambele
Ingrediente: 1 pui 3-4cepe 1 morcov 2-3 linguri lapte Sare Piper 400 g smantana Patrunjel Ulei Preparare: Tai puiul bucati, le calesti in putin ulei, numai pana se albeste carnea, scoti bucatile pe o farfurie, iar in uleiul ramas, calesti ceapa taiata solzisori si morcovul dat pe razatoare. Apoi, adaugi bucatile de pui, impreuna
Ingrediente: 2 bucati file piept de rata sare piper 4 linguri Calvados 1 lingura ulei 250 ml cidru de mere 100 ml smantana 2 mere 1 lingura unt 2 linguri zahar Preparare: Pielea de pe carne se cresteaza, se condimenteaza si se toarna deasupra 2 linguri Calvados. Incingem putin ulei si lasam carnea sa
Ingrediente: 1,2 kg carne de porc, slaba, 50 g unt, 2-3 cepe, 4 rosii, 2 linguri pasta de tomate, 1 catel de usturoi, verdeata la alegere, 1 lingurita paprika, 150 ml apa, sare, piper Preparare: Ceapa se taie marunt si se pune la calit in unt. Cand ceapa s-a ingalbenit se adauga carnea, taiata cuburi,
Ingrediente: 2kg de scoici apa 100 ml vin alb 2 lamai 1 lime 6-7 catei de usturoi patrunjel verde Preparare: Scoicile se curata bine si se spala in multe jeturi de apa,apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa si vin alb. Sunt fierte atunci cand se deschid toate,cele care nu s-au deschis se
Ingrediente: 1 kg pulpe superioare sau inferioare 1 ceapa mare 1 capataia de usturoi 1/2 litri de lapte 2 linguri de faina putina boia si sare Preparare: Pulpele se frig in ulei pana se patrund dupa care se scot pe o farfurie. Ceapa se toaca pestisori si se caleste putin in ulei, se adauga putina
Ingrediente: 5-6 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline sare dupa gust 160 g smantana Preparare: Se piseaza usturoiul, apoi se freaca cu sare pana devine o pasta cremoasa. Se adauga apoi cate putin ulei si se freaca in continuare pana devine o pasta omogena. Se adauga apoi smantana, se amesteca bine si se
Ingrediente: 4 mere, o jumatate de pahar de smantana, 2 linguri de faina, 250 g apa, 25 g unt, o lingurita zahar, zeama de lamaie, patrunjel. Preparare: Merele curatate de coaja se rad pe razatoarea cu gauri mari. Se fierb 10 minute intr-o cratita cu apa. Se adauga si putina sare. Cand merele sunt fierte,
Ingrediente: 500 g broccoli (desfacut in buchetele si fiert in aburi 5 min) 300 g paste (fierte) 150 g smantana 2-3 linguri de mozzarella (rasa pe razatoarea mare) sare, usturoi Preparare: Se pune smantana intr-o cratita, la foc mediu. Cand ajunge la fierbere, se adauga branza, pastele si broccoli. Se potriveste gustul de sare si
Ingrediente: 4 dorada de marime mijlocie 8 lamai 6 linguri zahar brun 5 linguri ulei de masline sare, piper boabe de coriandru Preparare: Se spala pestele, se cresteaza si se aseaza in tava se rad lamaile (6) si se pune razatura intr-un bol unde se adauga zaharul, zeama de lamaie, sarea, piperul si boabele de
Ingrediente: 2 rosii mari si coapte 2 ardei rosii grasi 1 ardei iute 2 catei de usturoi 1 legatura coriandru 1 lingura otet balsamic seminte de marar 4 linguri ulei de masline sare si piper. Preparare: Curata ardeii de seminte, atat cei grasi cat si cel iute. Introdu ingredientele intr-un blender, amesteca-le iar la final
Ingrediente: vreo 10-12 coastite de miel; 2 legaturi mari de usturoi verde; 1 legatura de ceapa verde; 1 legatura de lemongrass; 1 lingura de miere; otet balsamic; ulei; un pahar mic de vin rosu; 1 lamaie mare; un cubulet de unt; un pahar mic de iaurt; cateva linguri de zahar brun; condimente: sare, piper, cimbru,
Ingrediente: 1 cutie de smantana mica 3-4 catei de usturoi piper Preparare: Usturoiul pisat se adauga peste smantana, se amesteca bine si se adauga si un pic de piper daca vreti. Eu l-am folosit pentru puiul pe sticla si cartofii taranesti.
Ingrediente: 200 g pulpa de porc 1,2 kg cartofi 300 ml lapte 100 g unt 3-4 rosii 1 ardei rosu 1 ceapa medie o frunza de dafin sare piper ulei Preparare: Se curata cartofii, se taie cubulete (ca sa fiarba mai repede) si se pun la fiert. Sunt gata dupa ce se inmoaie. Se scurg
Ingrediente: 10-12 ardei grasi, 1l suc de rosii cu pulpa cu tot (se scot doar pielitele si samburii), o cescuta de ulei, sare, piper, doi catei de usturoi, 1 lingurita de zahar (facultativ) Preparare: Se coc ardeii. Se curata de pielite si se aseaza intr-un castron sau intr-o cratita. Separat se incinge uleiul, se caleste
Ingrediente: carne de vaca 400 g, carne de porc 300 g, slanina 50 g, franzela 200 g, ceapa 150 g, ulei 125 ml, 2 oua, 2 legaturi verdeata, ciuperci 400 g, faina 125 g, unt 100 g, lapte 400 ml, smantana 300 g, piper, sare Preparare: Carnea si slanina se dau prin masina de tocat.
Ingrediente: 5 salate, 100g unt, 1 ceapa, 1 lingura de faina, 2 oua crude, 2 oua fierte, 5 linguri smantana, sare. Preparare: Salatele se curata si se spala bine, se taie in doua si se pun la fiert timp de 20 de minute. Separat se pregateste un sos din faina. Se pune intr-o tigaie untul
Ingrediente: unt 100 g, morcovi 100 g, ceapa 100 g, faina 50 g, ciuperci, 250 ml supa de oase, 450 ml vin alb, 150 ml bulion de tomate, 25 g sare Preparare: Morcovii se rad pe razatoare, ceapa se toaca marunt si se calesc impreuna in unt. Se adauga faina, se stinge cu 350 ml
Ingrediente: 200 gr cartofi fierti, 3 linguri ulei de masline, un galbenus, 100 gr smantana, 7 catei de usturoi pisati, putin otet, sare, piper Preparare: Se fierb cartofii, se curata si se pun intr-un vas impreuna cu uleiul, smantana si galbenusul. Se bat foarte bine cu mixerul. Usturoiul se piseaza si se adauga la piure