Foarte bogat în betacaroten, potasiu, fier, magneziu și triptofan, dovleacul este un aliment ideal de introdus în meniul copilului, chiar din primul an de viață. În mod natural dulce și cu o culoare atrăgătoare, el va plăcea celor mai mulți dintre bebeluși, dar și juniorilor, ceva mai mofturoși la masă. Și ca să fii sigură
Ingrediente • 100 g morcovi • 20 g ceapă • 1 cartof mic • 1 lingură brânză/ cremă de brânză • 1 linguriţă nucşoară Mod de preparare Curăţaţi şi tăiaţi în bucăţele morcovii, cartoful şi ceapa. Fierbeţi legumele, apoi puneţi-le într-un castron, împreună cu brânza, nucşoara şi puţină zeamă în care au fiert
O legumă pe nedrept uitată de noi toţi, napul conţine nutrienţi indispensabili creşterii şi dezvoltării bebeluşului. Asociat cu gustul dulceag al morcovului, napul va fi pe placul celui mic, într-o supă sănătoasă şi delicioasă, pe care bebeluşul tău o poate savura începând de la 6 luni. Ingrediente: 100 g de nap 100 g
Ingrediente • 100 g dovlecel • 100 g fasole verde • câteva frunze de mentă • puţină supă de pasăre de curte (strecurată) • 10 ml lapte • 40 g ricotta (de la 9 luni) Mod de preparare Curăţaţi fasolea verde şi puneţi-o să fiarbă la abur aproximativ 15 minute. Curăţaţi dovlecelul, tăiaţi-l
Gata în 25 min • 588 calorii per porție • 25 g grăsimi • 10 g saturate • 1 porție de legume din cele 5 necesare zilnic: Uite cum pregătești o delicioasă supă de pui cu praz, în foitaj: 1. Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200°C. Incinge uleiul intr-un vas larg si prajeste carnea 5 minute,
Ingrediente: • 150 ml de suc proaspăt de roșii (făcut în casă) • 1 castravete (50 g) • 30 g de pâine • 1 linguriţă ulei de măsline • 2 picături de oţet de mere Mod de preparare: Sucul de roşii trebuie să fie gros (cu tot cu pulpă). În loc de suc,
Ingrediente: • 1 kg carne de pui (pulpe, pot fi și aripi) • 2 morcovi • 1 ceapă • 1 păstârnac • 3 ouă • 2 căni spanac proaspăt sau 1 cană spanac congelat • parmezan ras • sare Mod de preparare: Se pune carnea la fiert în 1,5 litri apă (se mai adaugă
Ingrediente: • 3 l apă • 3 gulii frumoase • 300 g cartofi • ½ lingură unt • 1 lingură făină • 1 gălbenuș • 2 linguri smântână • sare Mod de preparare: Se curăță guliile și cartofii, se taie bucăți și se pun la fiert într-o oală cu apa și puțină sare.
Ingrediente: O telina de marime medie 2 linguri ulei 1 lingura faina 200 ml lapte fiert 100 g smantana Sare Preparare: Telina se curata de coaja, se spala, apoi se taie felii subtiri, care se fierb in apa clocotita. Cand feliile de telina s-au inmuiat, se trec prin sita. Intr-o cratita se pune piureul
Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete ceapa 2-3 morcovi patrunjel sare piper 50 g unt 2 l apa smantana usturoi; galbenus Preparare: Se curata ciupercile, se spala si se oparesc 4-5 minute in apa cu sare. Se curata ceapa si se taie solzisori. Morcovii se curata si ei si apoi se taie rondele. Ciupercile se
Ingrediente: 2 cepe 3-4 morcovi o telina radacina 2 ardei o radacina patrunjel o radacina pastarnac 2-3 catei usturoi sare piper macinat 100 g paste mici 2 lingurite ulei de masline 1 legatura patrunjel Preparare: Se curata legumele, se spala si se fierb, în apa cu sare. Separat, se fierb pastele. Dupa ce au
Ingrediente: morcov telina ardei gras ceapa brocoli patrunjel un galbenus ou o lingurita ulei o lingurita gris Preparare: Legumele se spala, se curata si se pun la fiert cu o lingurita de ulei si un varf de sare si cand sunt fierte se paseaza. Separat se amesteca un galbenus de ou cu putin ulei si
Ingrediente: 1 morcov 1 ceapa galbena 1 praz 1 tulpina telina 1 cartof mare 2 rosii decojite 1 dovlecel 1/4 varza mica (cca 150 gr) o mana de paste de orice fel 50 ml ulei masline patrunjel verde sare, piper Preparare: Se taie morcovul, ceapa, telina, prazul si cartoful cubulete de aceeasi marime. Se incinge
Ingrediente: 700 gr piept de porc cu os 1/2 ardei gras 1 morcov potrivit 2 cepe de marime medie 1 telina mica jumatate cutie rosii in bulion 750 ml bors 1 legatura leustean verde Preparare: Carnea se toaca bucati potrivite si se pune la fiert. Se da intr-un clocot, dupa care se schimba apa. Cand
Ingrediente: 1 telina mare 2 morcovi 1-2 ardei 1 pastarnac 2-3- radacini de patrunjel 1 ceapa 1 praz 2 lingurite ulei de masline 1 cubulet unt sare Preparare: Se curata legumele, se spala si se pun sa fiarba intregi intr-o oala cu apa, sare si putin ulei. Se acopera oala cu un capac si se
Ingrediente: o jumatate de kilogram de rasol de vita sau manzat; 1morcov; 1telina; 1 pastarnac; 1 radacina de patrunjel; sare; 1 legatura de patrunjel. Pentru taitei: 1 ou; 1 cana faina; un praf de sare Preparare: Speli bine rasolul si-l pui la fiert in apa rece cu sare pentru 2 ore. Se ia spuma. Cureti
Ingrediente: 2-3 pulpe pasare 1 morcov taiat cubulete 1 ceapa taiata cubulete 3 oua 4-5 linguri gris o lingura ulei Preparare: Se pun in apa pulpele, morcovul si ceapa si se lasa sa fiarba. Dupa ce au fiert, dam focul mic si preparam galustele. Separam albusurile de galbenus, batem albusurile spuma impreuna cu uleiul, apoi
Putini copii accepta supa crema de legume (legume pasate). Nici fetitei mele, Maia Maria nu ii place, dar am reusit sa o fac sa manance adaugand pulpa de la portocala printre legume.
Fetita mea, Oana, nu era foarte incantata de supita, in special de legume, cerea doar zeama. Intr-o zi i-am spus ca bilutele (mazarea) vor sa fuga din lingurita (si miscam usor lingurita) si o indemnam sa le prinda repede.
Ingrediente: o bucatica de piept de pui, 1 morcov, 1 pastarnac sau radacina de patrunjel, o bucatica de telina, putin patrunjel verde, jumatate de dovlecel un praf de sare Preparare: Puneti la fiert puiul, morcovul, pastarnacul si telina; cand sunt aproape fierte adaugati dovlecelul si la sfarsit patrunjel verde si un praf de sare. Puiul