Cum să liniștești bebelușul care plânge

Indiferent de motivul plânsului, vrei să-l liniștești pe bebe. De departe cel mai bun mod de a-l liniști când plânge este să-l iei în brațe. Deși e bine să-l lași câteva momente să se liniștească singur, odată ce este evident că nu se va liniști, ia-l în brațe. Ajută și dacă îi cânți, dacă îi vorbești blând și liniștitor și, în cazul unui nou-născut sau bebeluș mic, dacă îl înfeși.

Vei ajunge să-ți cunoști bebelușul cel mai bine și în scurt timp vei descoperi cele mai bune metode de a-l liniști. Iată câteva sugestii:

 

Ținutul în brațe

Luând bebelușul în brațe și ținându-l aproape de corpul tău, preferabil astfel încât să-ți audă bătăile inimii ori să te audă cântându-i, sau purtându-l într-un portbebe de tip eșarfă sau de tip marsupiu, îl vei ajuta să se simtă în siguranță.

 

Înfășatul

Înfășatul reproduce experiența din uter și poate să liniștească un copil care plânge și să-l facă să adoarmă.

 

Stimularea

Unii bebeluși se plictisesc ușor. Dacă-i arăți bebelușului tău o jucărie viu colorată ori suspendată sau îi pui muzică, s-ar putea să-l distragi și să-l faci să nu mai plângă.

 

Plimbarea

O plimbare în aer liber pare să dea rezultate în cazul unor bebeluși.

 

Baia

Unii bebeluși se liniștesc dacă îi pui în cădiță și îi stropești sau le torni ușor cu mâna apă pe corp. Sau ai putea să-l iei pe bebe cu tine în cadă și să-l ții în brațe în apa caldă.

 

Legănatul

Mișcarea ușoară, de exemplu legănatul într-un balansoar, pe umăr, în poală sau într-un hamac, sau dansul cu el în brațe îl poate calma.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire