Teme pentru acasa, dupa nastere

Mamicile care incep recuperarea postnatala in primele 6 saptamani de la nastere au cu pana la 40% mai multe sanse sa se recupereze complet dupa nastere, fata de cele care incep exercitiile la un an dupa ce au devenit mame.

1. Primul an din noua viata a mamei este foarte solicitant, asa ca nu te forta si atunci cand vine vorba de exercitii fizice.

Asculta-ti corpul si lucreaza in ritmul tau, astfel incat programul de sport sa fie unul revigorant si placut. Efortul fizic trebuie sa te energizeze si sa fie o sursa de satisfactie, asa ca nu iti impune sa depa­sesti 20 de minute pe zi sau 45 de minute la doua zile de exercitii de intensitate medie. Alege exercitii Pilates, care te ajuta sa iti intaresti muschii abdomenului, sau plimbari alerte in aer liber, asociate cu exercitii pentru abdomen facute acasa.

2. Poti incepe sa faci exercitii pentru refacerea podelei pelviene inca din primele zile de la nastere.

Acestea constau in contractii statice ale musculaturii abdominale si exercitii Kegel pentru intarirea musculaturii interne a abdomenului, toate executate la limita durerii. Practicate regulat, ele grabesc refacerea, fie ca ai nascut natural, fie prin cezariana. Mamele care au executat aceste miscari in primele saptamani de la nastere au putut incepe mai repede un program de antrenament pentru a reveni la forma fizica initiala.

3. Din a treia luna dupa nastere, poti incepe sa faci exercitii de intensitate medie, chiar daca alaptezi.

Studiile medicale au demonstrat faptul ca un program echilibrat de antrenament nu influenteaza semnificativ lactatia. In aceasta perioada, trebuie sa te concentrezi pe exercitiile pentru spate si abdomen, care te vor ajuta sa ai o postura corecta si vor grabi revenirea la dimensiunile initi­­ale ale abdomenului. Contractiile scurte executate cu atentie te vor ajuta sa iti intaresti muschii fara sa provoace vreo tensiune in zona spatelui. Pentru picioare, poti face exercitii usoare la sol, cum ar fi ridicarile de bazin, ridicari scurte de picior pe laterala sau in spate. Daca nu ai timp sa mergi la o sala, poti sa le executi fara probleme acasa. Ai nevoie de o salteluta sau o patura mai groasa, pe care sa lucrezi, si de un spatiu generos si aerisit.
 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Recuperare