Terapie gratuită pentru copii cu autism

Copiii cu autism provenind din familii defavorizate pot face terapie gratuit, prin programul  „Părinte pentru Părinte'.

Asociația Help Autism alocă 30.000 Euro pentru terapia zilnică, timp de un an, a 15 copii din familii defavorizate din București și împrejurimi, în cadrul programului „Părinte pentru Părinte'. Banii provin din eforturile de strângere a fondurilor realizate anul trecut de 180 părinți, beneficiari ai asociației. Înscrierea în program de către familiile care solicită susținere se poate face prin depunerea dosarelor la Centrul HelpAutism, situat pe Str. Delea Nouă nr. 36 până pe 31 ianuarie, ora 16.00 sau accesând modulul de înscriere din pagina principală a site-ului www.helpautism.ro.

 

Programul „Părinte pentru Părinte' a fost inițiat de Asociația Help Autism la începutul anului 2013, părinții beneficiari ai asociației contribuind astfel, din fondurile strânse prin formularul 2% pentru terapia copiilor lor, la susținerea programelor de recuperare pentru alți 15 copii cu autism.

 

„Îi ajutăm pe părinți să înțeleagă mai bine prin ceea ce trec, îi încurajăm să povestescă despre autism altor adulți și astfel să devină mesageri ai cauzei. Îi învățăm cum pot accesa fonduri din bugetul statului, sponsorizări și donații directe; astfel terapia copiilor lor nu mai este o povară financiară. Pe lângă faptul că îi ajută să lupte zilnic pentru propriul copil și să susțină cauza, «Părinte pentru Părinte» îi responsabilizează în implicarea pentru sprijinirea altor părinți fără posibilități, acest program fiind de fapt o acțiune de responsabilitate socială a Asociației Help Autism' –  spune Daniela Bololoi, președintele asociației.

 

De programul „Părinte pentru Părinte' pot beneficia copii diagnosticați și/sau evaluați de scurt timp și care nu urmează niciun fel de program de recuperare, proveniți din familii defavorizate (familii monoparentale, familii fără venituri, familii cu număr mare de copii). Astfel, familiile copiilor cu autism din București și zonele limitrofe pot depune dosarul prin email, prin poștă sau direct la sediu până pe 31 ianuarie. Selecția și evaluarea dosarelor va fi făcută de Comitetul de părinți înființat cu acest scop, rezultatele finale urmând să fie anunțate pe 10 februarie 2014, ora 16.00. Regulamentul și aplicația sunt disponibile pe website-ul asociației: www.helpautism.ro

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie